Milli Sair'in Torunu Selma Argon Ersoy Tavsanli'da

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde 12 Mart Istiklal Marsi’nin Kabulü yil dönümü nedeniyle düzenlenen programin konuklari Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik Ile Milli Sair’in torunu Selma Argon Ersoy oldu.

Milli Sair'in Torunu Selma Argon Ersoy Tavsanli'da
Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayisiyla Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik ve Istiklal Sairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy Tavsanli’da konferans verdi. Dedesi Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele yillarindaki yasamini ve Istiklal Marsi’nin yazilisini anlatan Selma Argon Ersoy, Milli Sair’in memuriyet hayati ve son dönemleri hakkinda da bilgiler verdi.

Tarihçi yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik ise konferansta Mehmet Akif’in geçmiste yasadigi ortami ve dünyaya bakisini anlatti. Çelik, Mehmet Akif Ersoy’un Istiklal Marsi’ni kaleme aldiktan sonra yasanan süreci duygu dolu kelimelerle dile getirdi. Çelik programda, Mehmet Akif’in Çanakkale Sehitlerine adli eserinin önemine de vurgu yapti.

Programin sonunda; Tavsanli Kaymakami Hayrettin Baskin ve Belediye Baskani Mustafa Güler, Prof. Dr. Mehmet Çelik ile Selma Argon Ersoy’a günün anisina hediye takdiminde bulunarak tesekkür etti.
Kaynak: İHA