Milas'ta Istiklal Marsi'nin Kabulünün 102. Yil Dönümü Kutlandi

Mugla’nin Milas ilçesinde Istiklal Marsi’nin 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan kabul edilisinin 102. yildönümü ve vatan sairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayisiyla program düzenlendi.

Milas'ta Istiklal Marsi'nin Kabulünün 102. Yil Dönümü Kutlandi


Milas Belediyesi Toplanti ve Dügün Salonu’nda gerçeklestirilen program saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Günün önem ve konusma yapan Milas Anadolu Lisesi Tarih Ögretmeni Yusuf Kirçin, "102 sene önce bugün alkislar arasinda defalarca okunarak mili mars olarak kabul edilen istiklal Marsi ve milli sairimiz Mehmet Akif Ersoy’u anlatmak, en zor ugraslardan biridir. Istiklal Marsi’nin kendisi ve Mehmet Akif’in hayati, ideali ve mücadelesi, bütün anlatimlarin, bütün övgülerin ötesindedir. Istiklal Marsi, yokluk içinde yürütülen varlik mücadelesinin bir destanidir. Kurtulus Savasinin heyecani, Türk Milletinin inanci ve mücadelesi istiklal Marsinda ifadesini bulur. Bu büyük basari elbette inanmis bir adam olarak kendini bu mücadelenin bir neferi olarak kabul eden Mehmet Akif’in yazmis oldugu Marsimizin bugün de ayni cosku ve heyecanla okunuyor olmasi, milli sairin ve milli marsimizin ölümsüzlügünün en büyük delilidir" dedi.



Istiklal Marsi’ni güzel okuma yarismasinda Milas’ta birinci olan Dr. Mete Ersoy Ilkokulu ögrencisi Ismet Göktug Onur’un Istiklal Marsini okumasiyla devam eden program çerçevesinde düzenlenen yarismalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Program Milas Anadolu Lisesi ögrencilerinin hazirladigi 12 Mart oratoryosu, Milas Anadolu Lisesi Müzik Ögretmenleri Ali Çakir ve Perihan Engindeniz ile ögrencilerinin hazirlamis olduklari müzik etkinligi ile son buldu.

Programa; Milas Kaymakami Mustafa Ünver Böke, Garnizon Komutani Albay Muammer İçelcik, Milas Ilçe Jandarma Komutani Binbasi Seyhan Dogan, siyasi parti baskanlari, sivil toplum örgütü temsilcileri, kurum amirleri, ögretmen, ögrenci ve veliler katildi.

Kaynak: İHA