Kuzey Kore Açiklamasi 'ABD Ve Güney Kore'nin Savas Provokasyonlari Kirmizi Çizgiye Ulasti'

Kuzey Kore’de iktidardaki Kore Isçi Partisi’nin (WPK) Merkezi Askeri Komisyonu toplantisinda, ABD ve Güney Kore’nin savas provokasyonlarinin kirmizi çizgiye ulastigi belirtildi.

ABD ve Güney Kore’nin yarin itibariyle baslayacagi ortak Özgürlük Kalkani Tatbikati’nin öncesinde Kuzey Kore’den bölgede gerilimi artiracak bir açiklama geldi. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un baskanliginda gerçeklestirilen Kore Isçi Partisi’nin (WPK) Merkezi Askeri Komisyonu toplantisinda, "ABD ve Güney Kore’nin savas provokasyonlarinin kirmizi çizgiye ulastigi, mevcut durumla basa çikmak üzere ülkenin savas caydiriciligini daha etkili, güçlü ve saldiri amaçli bir sekilde kullanmaya yönelik tedbirlerin ele alindigi ve kabul edildigi" açiklanirken, söz konusu tedbirlerin ne olduguna dair detay ise paylasilmadi.

Tehdit gibi açiklamalar

Washington-Pyongyang arasindaki gerginlik ABD ve Güney Kore’nin bölgede yarin baslayacagi ortak Özgürlük Kalkani Tatbikati öncesinde tirmanmis, tatbikat süresince yeni füze denemesi gerçeklestirmesi beklenen Kuzey Kore’yi uyaran ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price mevcut yaklasimindan vazgeçmedigi sürece Pyongyang’in daha fazla bedel ödeyecegini söylemisti. Geçtigimiz günlerde ABD ve Güney Kore’yi ortak askeri tatbikatlarini durdurmaya çagiran Kuzey Kore yönetimi ise tehdit edici söylemlere ve askeri gösterilere basvurulmasi halinde bölgesel askeri ve siyasi durumun çok kritik ve kontrol edilemez bir hale gelebilecegi uyarisinda bulunmustu.
Kaynak: İHA