Konya Tarihine Iz Birakacak Yarismada 7 Eser Finale Kaldi

Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen sehir tarihine iz birakacak “Konya Alaeddin Tepesi 2. Kiliçarslan Köskü ve Kazi Alani Mimari Fikir Projesi Yarismasi”nda 7 eser finale kaldi.

Konya Tarihine Iz Birakacak Yarismada 7 Eser Finale Kaldi
Konya Büyüksehir Belediyesinin düzenledigi “Konya Alaeddin Tepesi 2. Kiliçarslan Köskü ve Kazi Alani Mimari Fikir Projesi Yarismasi”nin 2. Asama Jüri Degerlendirme Toplantisi yapildi. Konya Büyüksehir Belediyesi tarafindan geçtigimiz Temmuz ayinda baslatilan yarismada birbirinden degerli 7 eser finale kalma basarisi gösterdi. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, yarismanin eserlerin degerlendirmesini yapan jüri üyeleriyle bir araya geldi. Finale kalan eserleri inceleyen Baskan Altay, “Konya Alaeddin Tepesi 2. Kiliçarslan Köskü ve Kazi Alani Mimari Fikir Projesi Yarismasi”nda artik sona gelindigini ifade ederek, “Konya’mizin yarinlari için çok önemli olan projenin degerli jüri üyeleriyle görüstük. Hepsi birbirinden degerli 7 eser finale kalma basarisi gösterdi. Bu proje beni çok heyecanlandiriyor. Tarihimize sahip çikan bir anlayisla hizmet üretmeye devam edecegiz. Jüri üyelerimize ve yarismaya katilan herkese tesekkür ederim” diye konustu.

Alaaddin Tepesi, 2. Kiliçarslan Köskü ve arkeolojik alaninin korunmasi, tarihi ve kültürel geçmisin ön plana çikartilarak sehir merkeziyle bulusturulmasi hedeflenen yarismanin sonuçlari Mart ayinin sonunda açiklanacak.
Kaynak: İHA