Konya'da Sehit Ailelerinin Deprem Hassasiyeti

Konya Sehit Aileleri Dernegi Baskani Recep Pekdemir, her yil 18 Mart Sehitleri Anma Günü geldiginde buruklastiklarini, bu yil deprem dolayisiyla acilarinin kat kat arttigini söyledi.

Konya'da Sehit Ailelerinin Deprem Hassasiyeti
Baskan Recep Pekdemir, 6 Mart tarihinde Kahramanmaras merkezli meydana gelen büyük yikima yol açan ve binlerce insanin hayatini kaybettigi depremler dolayisiyla acilarinin büyük oldugunu belirtti.

Pekdemir, depremde vefat edenlere rahmet, yaralilara sifa diledi. Baskan Pekdemir, her yil 18 Mart Sehitleri Anma Günü dolayisiyla düzenlenen bazi programlarin bu yil depremler sebebiyle gerçeklestirilmeyecegini ifade etti.

Sehit aileleri olarak her yil 18 Mart’ta buruklastiklarini ama bu yil bu acinin kat kat daha arttigini kaydeden Recep Pekdemir, "Depremde ölen kardeslerimize Allah gani gani rahmet eylesin. Yarali kardeslerimize sifalar versin. Biz de deprem bölgesinde sehit aileleri olarak elimizden geldigi kadariyla bir seyler yaptik. Onun için emegi geçen kardeslerimizin hepsine tesekkür ederiz. Ilk sehidimizden son sehidimize kadar mekanlari cennet olsun. Allah’im bu necip milleti, kiyamet gününe kadar payidar eylesin, birligimizi, dirligimizi bozmasin. Her yil sehit ailelerine 18 Mart’ta verilen yemek ve Ramazan ayinda verilen iftar yemeklerini de sehit ailelerimizin istegi dogrultusunda yapmayacagiz. Bir nebze de olsa depremzede kardeslerimize bir faydamiz olacagina inaniyoruz. Allah’im bu ülkeye böyle bir aciyi bir daha yasatmasin” dedi.

Kaynak: İHA