Komsu Cinayetinde Baba Ve Ogluna Müebbet Hapis Talebi

Zonguldak’in Devrek ilçesinde, komsusu Hacer Alkan’in bogazini keserek ölümüne sebep olan, esi Aydin Alkan’i da agir yaralayan tutuklu sanik Mert Serkan L. ile azmettiricisi oldugu iddia edilen babasi Ismail L. hakkinda agirlastirilmis müebbet hapis cezasi talep edildi.

Komsu Cinayetinde Baba Ve Ogluna Müebbet Hapis Talebi
Edinilen bilgiye göre, geçen yil Agustos ayinda Devrek ilçesinde psikolojik sorunlari oldugu ögrenilen 25 yasindaki Mert Serkan L. ile komsulari Aydin Alkan (58) ve esi Hacer Alkan (55) apartmanda tartismaya basladi.

Büyüyen tartismada Mert Serkan L. elindeki biçakla komsusu Hacer Alkan’i bogazindan, esini vücudunun çesitli yerlerinden yaraladi. Hastaneye kaldirilan Hacer Alkan yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamadi. Esi Aydin Alkan ise hastanedeki tedavisinin ardindan taburcu edildi.

Tutuklanan Mert Serkan L. ile azmettiricisi oldugu iddia edilen babasi Ismail L. hakkinda cumhuriyet savcisi tarafindan hazirlanan iddianame 1. Agir Ceza Mahkemesi tarafindan kabul edildi. Mert Serkan L. ile babasi Ismail L. hakkinda "kasten öldürme ve öldürmeye tesebbüs" suçlamasiyla hazirlanan iddianamede adli kontrolle serbest birakilan baba Ismail L.’nin de müebbet hapis cezasi ile cezalandirilmasi talep edildi.

Iddianamede tutuklu sanik Mert Serkan L.’nin; Hacer Alkan’in kendisine hakaret ettigini, esi Aydin Alkan’in da müdahale etmesiyle bogustuklarini, mutfaktan aldigi biçakla ikisine de saldirdigi yer aldi. Ismail L. ise oglunun akil hastasi oldugunu öne sürerek suçlamalari kabul etmedi. Iddianamede, tutuklu sanigin psikolojik rahatsizliginin bulunmadigina yer verildi.



Dehset anlarini gözyaslariyla anlatti

Esinin ardindan gözyasi döken Aydin Alkan, yasadigi dehset anlarini anlatti. Olay günü is yerlerini kapatarak apartmanin önüne geldiklerini anlatan Aydin Alkan, "Cumartesi günü aksam 20.30-21.00 arasinda esimle beraber eve gittim. Kapinin önünde iki komsumuz vardi. Yan apartmanin komsulariydi. O sirada esimle görüsmeye basladik. Esim bana ’yukari çik gelecegim’ dedi.

Ben de ’ikimiz beraber çikalim’ dedim. O da çikmami söyledi.

Aradan 10 dakika geçmedi. Üzerimi degistiriyordum. O arada cirlama sesleri geldi. Kendi esim oldugunu tahmin edemedim. Atletimle asagiya kostum. Zanlinin evinin önüne kadar kostum. Kapi kapandi. O arada esimin yanina gider gitmez merdivenin boslugunun altindan zanli biçakla çikti. Bana saldirmaya basladi.

Ben kendimi koruma altina aldim. Yüzüme bir kere biçak vurdu. Tekrar itince biçak elinden düstü. Biçagi elimle kapattim ancak yine biçagi kurtardi. Ikinci kez basima biçagi vurdu. Ben bunu itince kaçmak zorunda kaldim. Ben kaçarken babasi camdan dogru zanliya ’Temizledin mi’ diye bagirdi. Zanli da o anda hiçbir sey söylemeden ben disari kaçtim. O arada komsularima bagirdim. ’Esim öldü’ diye bagirdim. Ambulans geldi. Esim olay yerinde ölmüstü. Ambulansla beni kaldirdilar" diye konustu.



"Apartmanin ortak alanina kapi yapmak istediler"

Kendisinin apartman yöneticisi olmasi nedeniyle zanlinin ailesinin ortak alandaki kömürlüge kapi yapmak istedigini ancak buna karsi çiktiklarini anlatan Aydin Alkan, "Aramizda daha önce sikintilar vardi. Sikayetimiz vardi. Savcimizin bizzat kendisine yazili dilekçemiz de vardi. Takipsizlik karari çikti. Alt ve üst kat komsularim hep davaci oldugumuzdan dolayi karakola gitmistik. Babasi Ismail L.’den sikayetçi olmustuk tehditlerden dolayi. En son verdigimiz dilekçede kapimizin zillerinin kirildigini gören var. Arka taraftan bos arazide kömürlüklerin oldugu yere kapi yapacakti. Ortak alan oldugu için ben izin vermedim. Ayni zamanda ben apartman yöneticisiyim. Bu izni vermeyince sahis yaptirmis. Kapi yaptirinca ben de ortak alan oldugunu söyleyip herkese anahtar vermeleri gerektigini söyledim. Bölümün iptal olacagini, kedi ve köpek girdigini söylediler. Sorun apartmanla ilgiliydi. Ben kendim belediye isçisine söyledim sökülecegini. O da amirini aradi, söküldü. O arada aksam saat 17.00 siralarinda benim apartmanin kapi zillerine keserle vuruldugu tespit edildi. Adaletimize güveniyoruz. Yanina kalmayacagina eminiz. Ikinci zanlinin da su anda disarida olmasini istemiyorum. Su anda cinayeti baba ogul isledigine eminim. Benim esimin orada tek basina kendini savunacagina emindim. Çünkü ben hasta halimle katile müdahale ettim. Benim esimin katille basa çikabilecegine emindim. Zanlinin babasi da bu isin içinde var. Zaten ’ölümünüz benim elimden, ben içeride yatacagim. Kartimi hanima verecegim. Nasilsa sabikaliyim, ikinci sabikayi alsam ne olur yatsam ne olur’ diye tehditler savuruyordu. Ben Ismail L.’nin disarida kalmasini istemiyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA