Kilis'te Mehmet Akif Ersoy Anildi

Kilis’te “Istiklal Marsi’nin kabulünün 102. yil dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü” dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

Kilis'te Mehmet Akif Ersoy Anildi
Alaeddin Yavasça Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçeklesen programa, Kilis Valisi Recep Soytürk, Kilis il Jandarma Komutani Selami Aksit, Kilis Belediye Baskani Servet Ramazan, Il Emniyet Müdürü Ahmet Kurt, Cumhuriyet Bassavcisi Selçuk Akman, kurum müdürleri ve ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda Mehmet Akif Ersoy’un biyografisi Mehmet Abdi Bulut Güzel Sanatlar Lisesi ve Mehmet Abdi Bulut Spor Lisesi ögretmenleri tarafindan anlatildi. Güzel Sanatlar Bölümü piyano ögretmeni Aysenur Bektas, baglama ögretmeni Volkan Aydogan esliginde Mehmet Abdi Bulut Güzel Sanatlar Lisesi’nden Hayriye Ezgi Özçil ‘Çirpinirdi Karadeniz’ sarkisinin ardindan ‘Çanakkale bugün toz ile duman’ sarkisini seslendirerek, salondakilere duygusal anlar yasatti.

Günün anlam ve önemini anlatan konusmalarin da gerçeklestirildigi program Mehmet Abdi Bulut Güzel Sanatlar Lisesi ögrencilerin okudugu siirlerin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA