Japon Disisleri Bakan Yardimcisi, Sahra Hastanesini Ziyaret Etti

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ile Japonya Disisleri Bakan Yardimcisi Yamada Kenji, Gaziantep’in Oguzeli ilçesinde Japon saglik ekibinin kurdugu sahra hastanesini ziyaret etti.

Japon Disisleri Bakan Yardimcisi, Sahra Hastanesini Ziyaret Etti
Ziyarette Baskan Fatma Sahin ve Bakan Yardimcisi Kenji, Oguzeli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde kurulan sahra hastanesindeki ameliyathane, dogumhane, ortopedi, kadin dogum, laboratuvar ve yogun bakim ünitesinin yer aldigi bölümleri gezerek yetkililerden bilgi aldi.

Ziyaret sonrasi Baskan Sahin, Japon saglik ekibinin Oguzeli’nde kurdugu saglik hizmetinin çok iyi bir sekilde faaliyet gösterdigini belirterek sunlari söyledi:

“Bu sahra hastanesinde bizim saglik personellerimiz de bulunuyor. Burada çok ciddi bir koordinasyon var. Vatandastan da çok yüksek bir memnuniyet var. Içeride; dogumhane, laboratuvar, yogun bakim ünitesi gibi alanlar bulunuyor. Tam tesekküllü bir hastanede ne varsa, burada da bu hizmetleri görebiliyorsunuz. Bu ölçekte dünyada ilk oldu ve ilk Türkiye’ye getirildi.

Bu da Türk-Japon kardesliginin en önemli göstergesidir.”

Ziyarette, Baskan Fatma Sahin ve Bakan Yardimcisi Kenji’nin yani sira Japonya Büyükelçisi Suzuki Kazuhiro ve Oguzeli Belediye Baskani Mehmet Sait Kiliç da yer aldi.
Kaynak: İHA