Izmir'de Metruk Bina Bir Aracin Üstüne Çöktü

Izmir’in Gaziemir ilçesinde metruk bina büyük bir gürültüyle çöktü. Bir aracin üzerine devrilen binanin yikilmasi esnasinda sans eseri ölen ya da yaralanan olmadi.

Izmir'de Metruk Bina Bir Aracin Üstüne Çöktü
Olay, saat 10.00 siralarinda Atifbey Mahallesi 1 Sokak’ta bulunan metruk bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bos olan ve sit alaninda oldugu için restorasyon yapilamadigi ögrenilen tek katli yapi, bir anda büyük bir gürültüyle çöktü. Binanin yikildigini gören çevre sakinlerinin ihbari üzerine olay yerine polis, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekipler çevre güvenligini saglarken, AFAD ekipleri tarafindan enkazda yapilan incelemede kimsenin olmadigi belirlendi.

Otomobilin üzerine devrildi

Yapinin çökme aninda yaninda park halinde duran bir otomobilin üzerine devrilen moloz parçalari nedeniyle otomobilde maddi hasar meydana geldi. Binanin yikilmasi esnasinda evde ve yakininda kimsenin olmamasi nedeniyle sans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmadi.

Gürültüyü duyan balkona pencerelere kostu

Olay anini anlatan çevre sakinlerinden Ayhan Mutlu, "Saat 10.00 siralarinda olmus olay. Asiri yagislardan dolayi çatida bir göçme olmustu. Gürültüyle beraber uyandim zaten. Gelip baktigimda bir aracin orada oldugunu gördüm, onun üzerine devrilmis. Burasi tarihi eser ve sit alani oldugu için restore yapilamadi. Yaklasik 110 yillik tarihi bir bina ve 2012’den beri sit alaniydi. Bir deprem endisesi de insanlarda oldugu için gürültüyü duyan herkes korkuyla balkonlara ve pencerelere çikti" dedi.

Çevredeki bir esnaf ise, "Görünce üzüldüm tabii. Allah’tan yoldan geçen, içerisinde ve evde oturan kimse yoktu. Can kaybinin olmamasi sevindirici. Enkazin kaldirilmasini bekliyoruz" açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA