Istiklal Marsi'nin Kabulünün Yildönümü Marmaris'te Düzenlenen Tören Ile Kutlandi

Milli yazar Mehmet Akif Ersoy’un yazdigi ve 12 Mart 1921 yilinda Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan milli mars olarak kabul edilen Istiklal Marsi’nin 102.yildönümü için Marmaris’te etkinlikler düzenlendi.

Istiklal Marsi'nin Kabulünün Yildönümü Marmaris'te Düzenlenen Tören Ile Kutlandi
Armutalan Kültür Merkezi’nde düzenlenen Istiklal Marsi’nin kabulünün 102.yili etkinlikleri saygi durusu ve istiklal marsinin okunmasi ile basladi.

Günün anlam ve önemini anlatan konusmanin ardindan, yazar Mehmet Akif Ersoy’un hayatinin anlatildigi kisa film izletildi. Beldibi Sitki Zarali ögretmen ve ögrencileri tarafindan hazirlanan oratoryo, siiir okumalari ve 41 farkli sesten istiklal marsinin okunmasi videosu izlemesi, ögrenci korosunun ‘Ordunun duasi ‘ni okundu, ve ilçe genelinde düzenlenen siir ve kompozisyon yarismalarinda dereceye girenlere plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Armutalan Kültür Merkezindeki törene Marmaris Kaymakami Ertug Sevket Aksoy, Garnizon Komutani Tugamiral Ibrahim Kurtulus Sevinç, Ilçe Milli egitim müdürü Sibel Kisa, Emniyet Müdürü Oktay Kapsiz ,Jandarma Komutani J.Yarbay Murat Çam, Belediye Baskan Yardimcisi Ihsan Öztürk, Gazi Dernegi ve ilçedeki kurum müdürleri , siyasi parti temsilcileri ile ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA