Istiklal Marsi'nin Kabulü'nün 102'Nci Yil Dönümü Kutlandi

Istiklal Marsi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan "Milli Mars" olarak kabul edilisinin 102’inci yili, Güzel Sanatlar Lisesi ögrencileri tarafindan hazirlanan ’Akif’in Sözü, Cumhuriyet’in 100’ü’ temali resim sergiyle kutlandi.

Istiklal Marsi'nin Kabulü'nün 102'Nci Yil Dönümü Kutlandi
Avlu Kongre ve Kültür Merkezi’nde serginin ardindan Gülser Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi’nin ögretmen ve ögrencileri tarafindan hazirlanan ’Hürriyet Mesalesi’ isimli tiyatro oyunu salonu dolduranlarin begenisine sunuldu. Duygusal anlar yasatan ve ayakta alkislanan tiyatro oyununun hazirlanmasinda emegi geçen ögretmen ve ögrencilere tesekkür eden Balikesir Valisi Hasan Sildak, "Her zaman ifade edildigi gibi bu essiz topraklar üzerinde yasayan vatandaslar olarak ecdadimiza her zaman minnet duygulari yüklüyüz. Kurtulus mücadelesinde ve bu siiri yazan ruhun temsil edildigi Istiklal Marsimizda da bir kez daha gördük ki, her karisini kanlariyla sulayan bu asil millet bu topraklar üzerinde yasamayi hak ediyor. Çünkü sehitler ve gazileriyle onur duydugumuz o ruhu temsilen, gençlerimizin bu milli suura sahip çikarak bugün bu sahnede yer almalariyla büyük bir millet oldugumuzu bir kez daha gösterdiler" dedi.

Yasanan büyük deprem dolayisiyla Balikesir’in destege devam edeceginin altini çizen Sildak, "Bugünlerde, aciyla yogrulan ülkemizi derinden sarsan büyük depremin hemen ertesinde kutlanan anma günü hepimizi derin duygularla bulusturdu. Çanakkale’deki, Kurtulus Mücadelesindeki, Istiklal Marsi’mizin yazildigi o günlerdeki birlik ve beraberlik içinde bugün de yine millet olarak kenetlendik. Her birimiz Maras’tayiz, her birimiz Hatay’dayiz, Adiyaman’dayiz. Bu büyük aciyi yürekten hisseden Kuvâ-yi Milliye sehri Balikesir’e sagladiklari birlik, beraberlik ve dayanisma ruhu içindeki büyük katki dolayisiyla sükranlarimi sunuyorum. Biz desteklerimizi Balikesir olarak sürdürecegiz. Oradaki degerli vatandaslarimizla, Ilimizde misafir ettigimiz 19 binin üzerindeki misafirimizle tek yürek olacagiz. Balikesir’in tükenmeyen destegini o bölgeye sevk etmeye devam edecegiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA