Iran Açiklamasi 'ABD Ile Mahkum Takasinda Anlasmaya Vardik'

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, "ABD ile mahkum takasinda anlasmaya vardik" dedi.

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, ABD’de tutuklu bulunan Iranlilarin serbest birakilmasina iliskin devam eden görüsmeler hakkinda bilgi verdi. ABD ile diyalog halinde bulunduklarini söyleyen Abdullahiyan, "Iran ile ABD mahkum takasi konusunda geçtigimiz günlerde bir anlasmaya vardi. ABD tarafinda da her sey yolunda giderse kisa süre içinde bir mahkum takasi yapilacagini düsünüyorum. ABD mevcut durumda teknik koordinasyonlar üzerinde çalisiyor. Bizim tarafimizda her sey hazir" dedi.



Iran çagrida bulunmustu

Iran Disisleri Bakanligi Sözcüsü Nasir Kenani, geçtigimiz yil temmuz ayinda yaptigi açiklamada, "Iran, nükleer anlasmadan bagimsiz olarak, birçok kanaldan ABD tarafina mahkum meselesiyle ilgilenmeye hazir oldugunu defalarca iletti. Iran olarak, ABD ile mahkum takasi yapmaya haziriz. ABD’de suçsuz yere yargilanan Iran vatandaslarinin ailelerine ve evlerine geri dönmeleri için gereken çalismayi yapacagiz. ABD’nin harekete geçmek ve var olan engelleri kaldirmak yerine sadece Iran aleyhine propaganda yapmasi oldukça sasirtici" ifadelerini kullanmisti.

ABD, casusluk ve ABD hükümeti ile isbirligi yaptigi gerekçesiyle 2016’da 10 yil hapis cezasina çarptirilan Siamak Namazi dahil Iran’da tutuklu bulunan ABD vatandaslarinin serbest birakmasini talep ediyor.
Kaynak: İHA