ILKEM'de Ögrenciler, Istiklal Marsi'nin Kabulünü Kutladi

Samsun’un Ilkadim ilçesinde 12 Mart Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayisi ile ILKEM Egitim Merkezinin 4 farkli subesinde ögrencilerin katilimiyla bir etkinlik düzenlendi. Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas, Istiklal Marsi’nin istikbalin temeli oldugunu söyledi.

ILKEM'de Ögrenciler, Istiklal Marsi'nin Kabulünü Kutladi
ILKEM’li ögrenciler, Türkiye’nin bagimsizligina ve kutsal degerlerine olan inancini destanlastiran Istiklal Marsi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan kabul edilisinin 102. yil dönümünü çesitli etkinliklerle kutladi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan programin anlam ve önemini belirtilen konusmayi ILKEM Egitim Koordinatörü Davut Öz yapti. Daha sonra günün anlam ve önemine yönelik ögrenciler arasinda çesitli yarismalar düzenlendi.

Istiklal Marsi’ni güzel okuma yarismasinda birinci olan ögrenci tarafindan Istiklal Marsi okundu.

"Milli marsimiz istikbalimizin teminatidir"

Ilkadim Belediye Baskani Necattin Demirtas; Istiklal Marsi’nin, Türk milletinin essiz bagimsizlik destani, istiklalin sembolü ve istikbalin teminati oldugunu söyledi.

Baskan Demirtas, "Bu marsin; milletimizin bagimsizlik askini, imkansizliklar içinde gösterdigi büyük kahramanligi, azim ve kararlilikla verilen mücadelenin misralara dökülmüs ifadesidir. Her dizesi, her kelimesi milletimizi tek yürek haline getiren Istiklal Marsimiz; vatan, millet, bayrak ve istiklal askinin ilmek ilmek dokundugu essiz bir saheserdir. Bu minvalde belediyemizin ILKEM egitim kurumlarinda ögrencilerimize milli, manevi ve tarihin önemini kavratan, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygisini gelistirecek etkinlikleri düzenleyen egitmenlerimizi ve yavrularimizla yürekten tebrik ediyorum. Bu vesile ile milli sairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve tüm sehitlerimizi saygi ve bir kez daha rahmetle aniyorum" dedi.

Kaynak: İHA