Gaziosmanpasa Belediyesi Deprem Bölgesinde Yaralari Sariyor

Depremin ilk günlerinden itibaren bölgeye yardimlarini araliksiz sürdüren Gaziosmanpasa Belediyesi, Kahramanmaras’ta olusturdugu merkezde vatandaslara hizmet sunuyor.

Gaziosmanpasa Belediyesi Deprem Bölgesinde Yaralari Sariyor
Kahramanmaras’ta olusturulan konteyner kentlerle kuryeler araciligiyla hizmet ulastiran destek merkezi, mobil mutfak ile 3 ögün sicak yemek ikrami, mobil firin ile ekmek yapimi ve erzak destegi yapan Gaziosmanpasa Belediyesi ekipleri; sosyal magaza ile insanlarin uzun süre boyunca ihtiyaçlarini karsilayabilecegi çocuk ve bebek giyimi ile her yastan insanin kullanabilecegi kiyafetler, züccaciye esyalari, isitici gibi birçok ürünü temin ediyor.

Bölgedeki çalismalari ilk günden beri yerinde takip eden Gaziosmanpasa Belediye Baskani Hasan Tahsin Usta, Kahramanmaras ve çevre illerde yapilan çalismalari paylasti. Çadir kent ve disindaki vatandaslara sosyal ve kültürel anlamda birçok hizmetler yaptiklarini ifade eden Baskan Usta, günlük 10 bin kisinin sicak yemeginin ve ekmeginin verildigini belirtti.

Deprem bölgelerinde hayatin artik normallestigini söyleyen Baskan Usta, "Bizler hem sosyal anlamda hem de kültürel anlamda etkinlikler yapiyoruz. Bir yandan mobil mutfagimiz ve mobil tirimizda yemek ve ekmek üretiyoruz. Insanlarin gida noktasinda ihtiyaçlari oluyor. Sosyal magazamizda günlük karsiliyoruz. Burasi geçici bir yasam alani ve 300’ün üzerinde çadir var. Bazi çadirlarda 2, aile bazilarinda ise 20 kisi yasiyor. Bir an önce konteyner yasam alanlarina geçmesi için de çalismalar sürüyor. Biz su anda burada günde 10 bin ekmek üretiyoruz ve ihtiyaci karsiliyor. Seyyar mobil aracimiz var, götürüp verebiliyoruz. Basta AFAD, belediyelerimiz ve hayirseverlerimiz yogun bir sekilde konteyner çalismasini sürdürüyor. Biz de Karacasu Mahallesi’nde konteyner kent yapiyoruz. Insallah Ramazan ayina kadar yetismesi ile ilgili gayret etmeye çalisiyoruz. Hükümetimiz yogun bir sekilde kisa ve uzun vadeli çalismalarini yapti ve insallah kisa sürede kalici konutlarin temelleri atilir. Önemli olan insanlarimizin sosyal problemleri, yasama intibalari ve normallesme süreçleri ile ilgili süreçleri. Onlar için burada sosyal yasam alanlari olusturduk. Ramazanda iftar programlarimiz ve çesitli etkinliklerimiz de olacak. Kahramanmaras genelinde de çok hizli bir sekilde normallesmeye dogru gidiyoruz. Deprem aninda baska illere gidenler geri dönmeye basladi.

Herkes normallesme ile ilgili gayret içinde, yaralar sariliyor ve hayat normallesiyor. Biz de belediyelerimizin birçogu ile beraber hayati normallesmeye gayret ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA