Gaziantep'te Depremzede Ögrencilere Maddi Destek

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Nurdagi ve Islahiye’de ikamet eden depremzede lise ve üniversite ögrencilerine maddi destek saglayacaklarini açikladi.

Gaziantep'te Depremzede Ögrencilere Maddi Destek
Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin yaptigi açiklamada, Gaziantep’te depremden en çok etkilenen ilçeler Nurdagi ve Islahiye’de ikametgahi bulunan tüm lise ögrencilerine 600 lira, üniversite ögrencilerine ise bin lira nakdi destek vereceklerini söyledi.

Ögrencilere verilecek burs destegi için basvuru detaylarindan da bahseden Baskan Sahin, ögrencilerin ALO 153 çagri hattindan ya da Gaziantep Büyüksehir’in Kadin Dostu Kent uygulamasindan basvurularini gerçeklestirebileceklerini belirtti.

Lise ögrencilerine 600 lira, üniversite ögrencilerine bin lira nakdi destek

2022-2023 egitim ve ögretim yili için daha önce Gaziantep Valiligi ve Il Milli Egitim Müdürlügü is birliginde 11’inci ve 12’nci sinifta örgün egitim gören çocuklara, toplamda 1.200 TL nakdi destegin hali hazirda devam ettigini belirten Sahin, “Geçtigimiz yil, baslattigimiz bu yardim olusumunda bu hafta ikinci egitim destegimize baslayacaktik. Burada bir karar aldik. Bu karar ile 9’uncu, 10’uncu, 11’inci, 12’nci siniftaki Nurdagi ve Islahiye’de ikamet eden çocuklarimiza 600 lira, üniversiteye giden çocuklarimiza da bin lira egitim destegi verecegiz” ifadelerini kullandi.

Baskan Sahin, verilen destegin her sartta egitimi sürdürülebilir kilmak adina önemli olduguna dikkati çekerek, “Biz, bu acil dönemde dahi kurdugumuz sistemde etüt merkezlerinden çocuk kütüphanelerine, GASMEK’lerimize depremzede bir çocugumuzun egitim hayatinda okullar açilana kadar bu ihtiyaci gidermek için çok büyük çalismalar yaptik. Simdi okullarimiz açiliyor. Okullarimiz basladiginda da çocuklarimizin bu ihtiyacini gidermek için böyle bir destege karar verdik” diye konustu.

Kaynak: İHA