Erzurum'da 'Seçim Bölge Güvenlik Toplantisi' Düzenlendi

Erzurum Valiliginde Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy baskanliginda, ’Seçim Bölge Güvenlik Toplantisi’ düzenlendi.

Erzurum'da 'Seçim Bölge Güvenlik Toplantisi' Düzenlendi
Valilik toplanti salonunda düzenlenen toplantinin baskanligini yapan Içisleri Bakan Yardimcisi Ersoy, 14 Mayis’ta yapilacak Cumhurbaskanligi seçimi ve milletvekili genel seçimlerinde vatandasin özgür iradesinin sandiga yansimasi ve güven ortami içerisinde yapilabilmesi için 600 bin güvenlik personelinin seçim günü görev alacagini söyledi.



Seçim günü görevlerinin vatandasin özgür iradesini saglikli bir sekilde herhangi bir aksilige, aksakliga veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandiga yansitabilecegi ortami saglamak oldugunu ifade eden Ersoy, "14 Mayis 2023 tarihinde gerçeklesecek olan Cumhurbaskanligi seçimi ve milletvekili genel seçimlerinde vatandaslarimizin özgür iradelerinin sandiga yansimasi, seçimlerin huzur ve güven ortaminda yapilmasi için alinan güvenlik önlemelerini gözden geçirmek ve alinacak tedbirleri konusmak için bu toplantiyi düzenledik. Daha önce alnimizin akiyla icra ettigimiz seçim tecrübelerimizden istifade ederek her zamankinden daha büyük dikkatli daha fazla özenle sorumluluklarimizi yerine getirmek durumundayiz. Seçim, halkin seçimidir. Isin siyasi anlami, sonuçlari bakanlik olarak bizim görev ve ilgi alanimiz disindadir. Bizim görevimiz vatandasimizin özgür iradesini saglikli bir sekilde herhangi bir aksilige, aksakliga veya güvenlik zafiyetine meydan vermeden sandiga yansitabilecegi ortami saglamaktir" dedi.

Içisleri Bakan Yardimcisi Ersoy, "Ayrica dijital ortamda da güvenligi test etmek amaciyla özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandasi veya baska türlü provokasyonlarin ortaya getirilmesini ve dijital seçim çalismalarini engellemeye yönelik siber suçlarin takibini yapmak maksadiyla ilgili birimlerimiz görevlerinin basinda olacaktir. Dikkat edecegimiz en önemli konu güvenlik gerekçesiyle ifade özgürlügünün önüne geçmemektir. Seçim kampanyalarinda 18 yasindan küçüklerin seçim brosürleri, seçim materyali, afis vb. dagitmalarina izin vermeyecegiz. Seçim sürecinde Içisleri Bakanligindaki kolluk birimlerinin bütün izinleri zorunlu haller hariç kaldirilacaktir" diye konustu.

Seçimde tedbiri elden birakmayacaklarini kaydeden Ersoy, "Seçim günü 326 bin 387 emniyet personeli, 196 bin 197 jandarma, 7 bin sahil güvenlik, 58 bin 658 güvenlik korucumuz, 17 bin 209 gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere yaklasik 600 bin personel seçimde görev alacak. Personel destek olarak 73 helikopter, 8 uçak ve çok sayida askeri ve polis araci ile dron eslik edecek" seklinde konustu.

Valilik toplanti salonunda düzenlenen toplantiya; Içisleri Bakan Yardimci Mehmet Ersoy, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Erzurum, Agri, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Igdir, Kars Mus, Tunceli ve Van Valilileri ile emniyet müdürleri ve jandarma komutanlari katildi.

Kaynak: İHA