Diyarbakir'da Depremzede Çocuklar Travmalarini Müzik Esliginde Atlatiyor

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Diyarbakir’da kurulan çadir kentteki çocuklar, deprem travmasini müzik esliginde çesitli oyunlar oynayarak atlatiyor.

Diyarbakir'da Depremzede Çocuklar Travmalarini Müzik Esliginde Atlatiyor
Merkez üssü Kahramanmaras olan 2 büyük depremin ardindan Diyarbakir’da evleri hasar gören vatandaslar, Silvan Karayolu üzerine kurulan çadir kentte depremin travmasini atlatmaya çalisiyor.

Çadir kentte görevli AFAD ve Kizilay gönüllüleri, çocuklarla müzik esliginde eglenerek çesitli oyunlar oynadi ve yüz boyama etkinlikleri gerçeklestirdi.

AFAD gönüllüsü Leyla Nur Baykal, çocuklarin daha kaliteli vakit geçirmesi için çesitli etkinlikler düzenlediklerini ifade etti.

Depremzede çocuklarin yasadiklari travmayi atlatmalari için çaba sarf ettiklerini dile getiren Baykal, "Depremzede çocuklar için bir nebze de olsa katkida bulunmak için çadir kente onlari eglendirmeye geldik. Çocuklarin deprem travmasini atlatmasi için çesitli etkinlikler yapiyoruz. Bunlar içerisinde yüz boyama, oyun oynama, müzik esliginde halay çekme, paketlemeler yapma gibi aktiviteler gerçeklestiriyoruz. Çocuklarin yüz ifadelerindeki mutlulugun tarifi yok. Yüzlerindeki tebessüm çok farkli bir durumdur. Isi olmayan herkesin gelip burada depremzedelerle vakit geçirmesini istiyorum" dedi.

Kaynak: İHA