Depremzede Çocuklar Sportif Etkinliklerle Hayata Tutunacak

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi, Agri’ya gelen depremzede çocuklar için açtigi çesitli branslardaki kurslarla çocuklar için moral ve motivasyon saglayacak.

Depremzede Çocuklar Sportif Etkinliklerle Hayata Tutunacak
Merkez üssü Kahramanmaras olan ve birçok ili etkileyen depremlerden sonra Agri’ya gelen çocuklar, Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi koordinesinde çesitli branslarda egitim verilmek üzere açilan kurslarla hayata yeniden dahil olacak.

Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde ögretim üyesi olan Baykal Karatas, "Ögretim üyesi arkadaslarimizla birlikte, Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi Rektörümüz Abdulhalik Karabulut basta olmak üzere Spor Bilimleri Fakültesi Dekanligi ve Saglik ve Kültür Daire Baskanliginin öncülügünde depremzede vatandaslarimizin çocuklariyla alakali, onlari bu psikolojiden nasil uzaklastirabiliriz diye toplanti yaptiktan sonra sportif aktivitelerle bu çocuklari hayata daha çabuk adapte edebiliriz diye düsündük. Bununla ilgili basta yüzme, basketbol, hentbol, futbol, akil ve zeka oyunlari gibi birçok sportif aktiviteyi bu kurslarin içerisine koyduk ve Agri ilinde depremzedelerimize sunduk. Velilerimizden çocuklarini göndermek isteyen 18 çocuk oldu. Çocuklarimiz yüzme ve basketbolu seçtiler. Daha önceden birçok sosyal etkinlik yaptik ama ilk defa bu kadar manidar ve bu kadar iyi bir proje ile depremzede vatandaslarimizin çocuklarini sportif aktivite ile bulusturduk" ifadelerine yer verdi.

Depreme Gaziantep’te yakalanan Zeynep Su Çayir, kendilerine yönelik açilan kurstan dolayi heyecanli oldugunu belirterek, "Depremin oldugu sabah okula gidecektik ama umutlarimiz gitti, okul heyecanimiz gitti. Yakinlarimiz öldü. Su an bile depremi hissediyoruz. Ögretmenlerimize ’Burada yüzme kursu egitimi var mi?’ dedik, onlar da bizim için kurs açti. Buraya geldigimde çok heyecanlandim, hiç böyle heyecan yasamamistim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA