Depremde Ailesinden Geriye Fotograf Albümü Kaldi

Antalya’nin Serik ilçesinde yasayan Esra Durgut, Antakya’da meydana gelen depremde anne, baba ve kardeslerini kaybetti. Elinde ailesinden sadece bir fotograf albümü kalan kadin, büyük aci yasadigini belirterek, "Kendimi boslukta ve kimsesiz hissediyorum" dedi.

Depremde Ailesinden Geriye Fotograf Albümü Kaldi
Depremden önce en son annesi Gülten Gülaslan (44) ile görüsen Esra Durgut, ayakkabi imalat isiyle ugrasan baba Yusuf Gülaslan’in (49) pazar günü yaptiklari sabah kahvaltisinin resimlerini attigini belirterek, "Demek ki son kahvaltilariymis" dedi.

Kiz kardesi Gülsah Gülaslan’in üniversiteyi yeni bitirdigini belirten acili kadin "Kiz kardesim sözlüydü, sevgilisi onu 14 Subat sevgililer gününde topraga koydu" dedi.

Erkek kardesinin 15 yasinda lisede okudugunu ve genç yasta depremde hayatini kaybettigini söyledi.



"Hepsini kaybedince boslukta kimsesiz gibi hissediyorum"

Durgut yasanilanlari söyle anlatti:

"Antakya merkezde yasiyorduk biz. Annem, babam, kardeslerim. Depremde hepsi vefat etti. 4 katli apartmanin giris katinda oturuyorlardi. Ben haberi dayimlardan aldim. Telefonlari çaliyordu ama cevap veren yoktu, ulasamadik. Annem babam 1 ay önce yanima ziyarete gelmislerdi ama her gün görüntülü konusuyorduk. En son annemle görüstük. Çalistigi yeri gösterdi, ’yoruluyorum’ dedi.

Babam da pazar günü yaptigi sabah kahvaltisinin resimlerini atmisti. Demek ki son kahvaltilariymis. O gün annemle çok konusamamistik, internet olmayinca, yorgundur diye aksam da aramamistim. Sabah da haberleri geldi. Hepsini kaybedince boslukta kimsesiz gibi hissediyorum."

"Sevgililer gününde sevgilisini topraga koydu"

Tarif edilemeyen bir duygu yasadigini belirten Durgut, “Kiz kardesim üniversite mezunuydu, erkek kardesim daha 15 yasindaydi, lisede okuyordu. Babam ayakkabi imalatçisiydi, annem de yeni ise baslamisti. Hepsini kaybettim, yalniz kaldim. Deprem haberini alinca hemen Antakya’ya gittik. Gece oradaydik, enkaz yerine geldigimde evimiz taninmayacak haldeydi. Orada 6 aylik çocugumla çadirda kaldik. Esim enkazin basinda kaldi, her gün bir umut bekledik ama olmadi. Hepsinin 8. gün art arda enkazdan cesetleri çikti. Ertesi gün 14 Subat’ti hatta kiz kardesimin sözlüsü de oradaydi. Sevgililer gününde sevgilisini topraga koydu" dedi.

Kaynak: İHA