Baskan Demir Açiklamasi 'Sehrimizin Dört Bir Yanini Yatirim Projelerimiz Ile Donatiyoruz'

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan Rasathane Cami yaninda yapilan Osmanli Kitap Kafe Projesi’nde sona gelindi. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, ilin dört bir yanini yatirim projeleri ile donattiklarini söyledi.

Baskan Demir Açiklamasi 'Sehrimizin Dört Bir Yanini Yatirim Projelerimiz Ile Donatiyoruz'
Ilkadim ilçesinde 100’üncü Yil Bulvari Rasathane Cami yanindaki 416 metrekarelik parseli sosyal donati alani olarak projelendiren Samsun Büyüksehir Belediyesi, gençlerin ve cami cemaatinin yasamina dokunarak kaynasmalarini saglamak amaciyla alanda Osmanli Kitap Kafe Projesi’ni hayata geçirdi. 3 buçuk milyon TL’ye mal olan ve mekanik tesisat ile ahsap korkuluk imalatlari devam eden projenin yüzde 95’i tamamlandi.

“Sehrimizin dört bir yanini yatirim projeleri ile donatiyoruz”

Osmanli Kitap Kafe insaatinda sona gelindigini belirten Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, tesisin bölgeye deger katacagini söyledi.

Demir, Samsun’un tarihi, turistik ve kültürel özellikleriyle artik kabuguna sigmadigini dile getirerek, “Yatirim projelerimizle Karadeniz’in merkezi ve en büyük metropolü olan sehrimizin dört bir yanini bu tür projelerle donatiyoruz. Saglam, dayanikli ve estetik yapilarla kentimiz için yeni tesisleri insa ediyoruz. Özellikle kentsel dönüsüm projeleriyle her yas grubundaki vatandaslarimizin mutlu ve huzurlu yasam sürmelerine katki saglamak istiyoruz. Rasathane Osmanli Kitap Kafe Projesi de bu hizmet çerçevesinde hayata geçirilen bir projedir. Bu özel tesis insaatinin tamamlanmasinin ardindan hizla hizmete girecek ve vatandaslarimizin kullanimina açilacak” dedi.

Mahalle sakinleri de insaat çalismalarinin tamamlanip tesisin faaliyete geçmesini heyecanla bekliyor. Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’e proje nedeniyle tesekkür eden mahalle esnafindan Muhammet Dilmeç, “Baskanimizin ellerine saglik. Mahallemiz için çok güzel oldu. Bölgemize deger katan proje. Gençlerimiz için biz esnaflar için güzel bir sosyal alan. Tesekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

"Burasi harabe gibiydi, projenin yapilmasi ile güzel bir dönüsüm oldu"

Özellikle Büyüksehir Belediyesi’nin gençlerle ilgili birçok çalisma yaptigini gördügünü belirten 22 yasindaki ögrenci Kardelen Keskör ise, “Evim buraya çok yakin. Eskiden burada bulunan bina harabe gibiydi. Bu projenin yapilmasiyla çok güzel bir dönüsüm oldu. Biz gençler için ögrenciler için faydali bir yer. Baskanimiza gençlere verdigi deger için çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA