Baskan Akman'dan '12 Mart Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve M. Akif Ersoy'u Anma Günü' Mesaji

Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, bagimsizlik sembolü olan Istiklal Marsi’nin her kelimesinde inanç, dizesinde iman, kitasinda ise cesaret ve kararlilik oldugunu söyledi.

Baskan Akman'dan '12 Mart Istiklal Marsi'nin Kabulü Ve M. Akif Ersoy'u Anma Günü' Mesaji
Bagimsizlik mücadelesinin sembolü olan Istiklal Marsi’nin Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafindan kabul edilisinin 102. yil dönümünü ve Istiklal Marsi sairi Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayisiyla bir mesaj yayinlayan Baskan Akman, “Milletçe tek yürek oldugumuzda neleri basarabilecegimizi en güzel sekilde anlatan Istiklal Marsi, milli mücadele günlerinde oldugu gibi bugün de bizlere umut ve cesaret vermektedir” dedi.

Baskan Akman, vatan ve bayrak ugruna canini feda etmekten kaçinmayan bu milletin kahramanlik destani olan ve her misrasinda bizi biz yapan degerlerin anlatildigi Istiklal Marsi’nin bugün hala topluma rehberlik ettiginin altini çizdi. Baskan Akman, “Bu anlamda biz yerel yöneticilere düsen görev; gelecegimizin teminati olan gençlerimizi vatan ve millet sevgisiyle yogrulmus, ülkesinin gelecek hedeflerine sahip çikan, ahlakli, dürüst ve çaliskan bireyler olarak yetistirmektir” ifadelerini kullandi.

Milli mücadele günlerinin heyecanini destansi bir sekilde yansitan Istiklal Marsi’nin toplumun yolunu aydinlattigini vurgulayan Baskan Akman, “Bu duygu ve düsüncelerle bagimsizligimizin destani olan Istiklal Marsi’mizin kabulünün 102. yil dönümünde basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ‘Allah bir daha bu millete Istiklal Marsi yazdirmasin’ diyen vatan sairi Mehmet Akif Ersoy’u ve Kurtulus Savasi’nin tüm kahramanlarini rahmet ve minnetle aniyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA