Ayvalik'ta Istiklal Marsi'nin Kabulünün 102. Yildönümü Kutlandi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde; Istiklal Marsi’nin kabulünün 102. yildönümü "Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programi" ile kutlandi.

Ayvalik'ta Istiklal Marsi'nin Kabulünün 102. Yildönümü Kutlandi
Cunda Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçeklesen, Ayvalik Rahim Usta Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencilerinin hazirladigi programda milli sair Mehmet Akif Ersoy anildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda günün anlam ve önemini belirten konusmayi Rahim Usta Anadolu Lisesi Edebiyat Ögretmeni Filiz Küsmen yapti.

Küsmen; Istiklal Marsi’ni sevmenin ülkeyi sevmek, Istiklal Marsi’ni coskuyla söylemenin vatana ve bagimsizliga sahip çikmak, bagimsizliga sahip çikmanin ise onurumuza sahip çikmak oldugunu vurguladi.

Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman, Belediye Baskani Mesut Ergin, Ilçe Milli Egitim Müdürü Güner Bahadir, daire amirleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri, okul müdürleri, ögretmenler ve ögrencilerin hazir bulundugu törende; resim, siir ve kompozisyon dallarinda dereceye giren ögrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafindan verildi.

Ayvalik’ta Istiklal Marsi’nin kabulünün 102. yildönümüne ait tören, ögrencilerin sergiledigi piyes ve oratoryo gösterimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA