Ayvalik 2. Lisansüstü Ögretmen Çalismalari Kongresi'ne Hazirlaniyor

Balikesir’in Ayvalik ilçesi “Lisansüstü Ögretmen Çalismalari Kongresi’nin ikincisine ev sahibi olmaya hazirlaniyor.

Ayvalik 2. Lisansüstü Ögretmen Çalismalari Kongresi'ne Hazirlaniyor
Balikesir Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Balikesir Il Millî Egitim Müdürlügü ve Çanakkale Il Millî Egitim Müdürlügü isbirliginde ilki “Egitimde Kilit Rol Ögretmen” ana temasi ile 13-15 Mayis 2022 tarihlerinde gerçeklestirilen “Lisansüstü Ögretmen Çalismalari Kongresi’nin ikincisi 25-27 Mayis 2023 tarihlerinde Ayvalik’in Küçükköy Mahallesi’ndeki Sarimsakli’da gerçekleseck.

Içisleri Bakanligi’na bagli Vilayetler Birligi Kurulusu VE Hotels’de yüz yüze yapilacak olan egitimlerin, online oturumlari da içinde barindiracak sekilde planlandigi ögrenildi.

Egitimlerle ilgili yapilan açiklamada, “Bütün toplumlarca önem verilen ve toplumlarin gelismesinde en önemli ögelerden birisi olan ögretmenler degisim sürecinin de anahtari durumundadir. Egitim-ögretim sürecinde ögretmenin benimsemedigi bir degisimi gerçeklestirmek oldukça zordur. 21. yüzyilda hizla degisen, gelisen ve farklilasan sartlarda ögretmenleri ve ögretmenlik sürecini de etkilemektedir. Ögretmenlerin degisen sartlara ayak uydurmalari sürekli gelisim ve yasam boyu gelisim süreçlerini de beraberinde getirmektedir. Özellikle son dönemlerde basta teknoloji olmak üzere birçok alanda hizli degisimler yasanmakta ve bu degisimler de beklentileri farklilastirmaktadir. Bu noktadan hareketle kongrenin ana temasi ‘Degisimin Anahtari Ögretmen’ olarak belirlenmistir” denildi.

Kongrenin temel amacinin ögretmenlerin ve ögretmen adaylarinin çalismalarini görünür kilmak ve onlari lisansüstü egitim yapmalari konusunda tesvik etmek oldugunun vurgulandigi açiklamada, “Kongrenin ana hedef kitlesi lisansüstü egitim yapan / yapmakta olan veya lisansüstü egitim niyetinde olan ögretmenler ile ögretmenlik ve egitimle ilgili alanlarda lisansüstü egitim yapan / yapmakta olan egitim fakültesi mezunu ögretmen adaylari ve ögretmenlik alanlari ile ilgili akademisyenlerdir. Bunun yani sira farkli disiplinlerde çalisan ancak ögretmenlik ve egitim süreci ile ilgili çalismalar gerçeklestiren, ilgi duyan akademisyen ve ögrenciler de kongreye katilim saglayabileceklerdir. Kongrede egitimle ilgili birçok konu basliklarina yer verilecektir. Bunun yani sira Egitimde Iyi Örnekler, Örnek Uygulamalar ve egitimle ilgili diger konular da kongre çerçevesinde degerlendirmeye alinacaktir. 13-15 Mayis 2022 tarihlerinde ilki gerçeklestirilen kongreye 500’ün üzerinde yazar kayit yaptirmis ve yüz yüze ve online toplam 260 bildiri kabul edilmistir. 25-27 Mayis 2023 tarihlerinde ikincisi gerçeklestirilecek olan ve geleneksel hale gelmesi hedeflenen Lisansüstü Ögretmen Çalismalari Kongresi’nin (LOCK) katilimcilar için yararli olmasini ve verimli çalismalarin gerçeklestirildigi bir paylasim ortami olmasini dileriz” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA