Aydin'da Istiklal Marsi'nin Kabul 102'Nci Yil Dönümü Kutlandi

Aydin’da ’12 Mart Istiklal Marsi’nin Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ dolayisiyla program düzenlendi.

Aydin'da Istiklal Marsi'nin Kabul 102'Nci Yil Dönümü Kutlandi


Istiklal Marsi’nin kabulünün 102’nci yil dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayisiyla Aydin Il Kültür Merkezi Dr. Hidayet Sayin Salonu’nda düzenlenen program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Programda konusma yapan Aydin Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus, "Istiklal Marsi’ni anlayabilmek için, Mehmet Akif’i iyi bilmek, onun bütün yönleriyle sahsinda topladigi milli mücadele ruhunu yakindan tanimak, bu ruhu, hakki ile hissetmek gerekir. Merhum Akif’e minnet borcumuzu ödemek, O’nu hakkiyla anmayi gerektirir. Bu borcu onu okuyarak, anlayarak, onu hissederek ancak ödeyebiliriz. Bizler, geçmisin mirasini ve gelecegin emanetini tasiyoruz. Bu kutsal emaneti gelecek nesillere en güzel sekilde ulastirmaliyiz. Mehmet Akif’in özellikle üzerinde durdugu kesim olan gençlik bizlere emanettir. Onlari milli sairimizin tasvir ettigi ’Asim’in Nesli’ olarak yetistirmek gibi kutsal bir görevi özellikle biz egitimcilerin üstleniyor olmasi bizim için büyük gururdur. Mehmet Akif’in ideal genci Asim’i tanimak, Asim’in üzerinden Türk gençlerine seslenislerini duymak, bugüne ve yarina örnek gençler kazanmada bize yol gösterecektir. Istiklal Marsimizin yazildigi zamanlardaki birlik ve beraberlige her zamankinden daha çok ihtiyacimiz olan su günlerde, bu duygu ve düsüncelerle, basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan ve millet ugrunda emek vermis, mücadele etmis, gazi olmus, sehit düsmüs tüm kahramanlarimiz ile aziz ecdadimizi, ilk meclisin saygideger üyelerini ve Millî Sairimiz, büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’u rahmetle aniyor, aziz hatiralarini saygiyla yad ediyorum" dedi.



Il Milli Egitim Müdürü Okumus’un konusmasinin arindan okullar arasinda düzenlenen yarismalarda dereceye giren ögrencilere ödülleri Aydin Valisi Hüseyin Aksoy tarafindan verildi.



Cumhuriyet Anadolu Lisesi ögrencilerinin hazirladigi orotoryo ile son bulan programa Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutani Per. Albay Hakki Haktan Armagan, Aydin Cumhuriyet Bassavcisi Kurtca Eker, Aydin Il Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Il Jandarma Komutani J. Kd. Alb. Ali Naci Aldemir, Aydin Il Milli Egitim Müdürü Seyfullah Okumus, Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskan Vekili Evrim Karakoz, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA