Alapli'yi Evlendiren Memur, Dogum Gününde Emekli Oldu

Zonguldak’in Alapli ilçesinde 10 bin çiftin nikahini kiyip, 41 yildir evlendirme memuru olarak görev yapan Yasar Eroglu, dogum gününde emekli oldu.

Alapli'yi Evlendiren Memur, Dogum Gününde Emekli Oldu
Zonguldak’ta Alapli Belediyesi Evlendirme Birimi Sorumlusu olarak görev yaparak 10 binin üzerinde nikah kiyan ve adi "Alapli’yi evlendiren adam"a çikan Yasar Eroglu, yas haddinden emekli olarak görevinden ayrildi.

Ilçede 41 yillik memuriyetini dogum gününde yas haddinden emekli olarak noktalayan Evlendirme Memuru Yasar Eroglu, Belediye’de nikah memurluguna getirildikten sonra 41 yilda 10 bin üzerinde nikah kiydi. Bir sehrin yarisini evlendiren Yasar Eroglu, unutmadigi nikahi ve evlilikte dikkat edilmesi gerekenleri anlatti. Yasar Eroglu, "Bugüne kadar 10 binin üzerinde nikah kiydim. Çiftlerin ve ailelerinin mutluluguna ortak oldum. Alapli’da yürüdügüm zaman 5-10 kisiden birinin nikahini kiydigima rastliyorum" dedi.



Son nikahini cumartesi günü kiydi

Alapli’da dogan Eroglu, 45 yil önce itfaiye memuriyete basladiktan sonra, o dönemin belediye baskaninin teklifiyle nikah memurluguna basladi.

Gerekli süreci tamamlayan Eroglu, kisa süre sonra Evlendirme Birim Sorumlusu oldu. Son nikahini ise cumartesi günü kiydi.

"Nikah masasindan kalkan hiç olmadi"

Meslek hayati boyunca nikah masasindan kalkip giden bir çiftin olmadigini belirten Eroglu, "10 bin nikah içinde nikah masasina oturup sahitler geldikten sonra cayan hiç olmadi, masadan kalkan hiç olmadi. Hatirladigimizda hüzünlendigimiz, güldügümüz, neselendigimiz nikahlar oldu. Ben her evlenen çiftlerden 10 fidan agaç dikme sözlerini almisimdir. Su an dünyanin her yerinde söz alinip dikilmis agaçlarimiz vardir. Örnegin bundan 3 sene evvel kiydigim bir çift, Arjantin’e gittiklerinde oradan 5 tane fidan dikme fotograflarini bana attilar, o an çok mutlu oldum. Son olarak buradan yeni evlenen çiftlere duyurum su olacak; hediye edeceginiz fidanlarla dogaya, insanliga, gelecek nesle sizler de bir fidan dikerek katkida bulunun" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA