Yunus Emre Camii Dualarla Açildi

Bilecik Il Müftülügü koordinesinde Yunus Emre Camii Yaptirma ve Yasatma Dernegi tarafindan hayirsever vatandaslarin katkilariyla yapimi tamamlanan Yunus Emre Camii, dualarla açildi.

Yunus Emre Camii Dualarla Açildi
Açilis nedeniyle camide tören düzenlendi.

Açilis Programina Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, Bilecik Il Müftüsü Ali Erhun, AK Parti Bilecik Il Baskani Serkan Yildirim ve vatandaslar katildi.

Açilis konusmasini yapan Yunus Emre Camii Yaptirma ve Yasatma Dernegi Baskani Mehmet Yavuz, tüm hayirseverlere tesekkür ederek, “14 Subat 2020 yilinda temelini attigimiz camimizi 3 yil gibi bir sürede yönetim olarak siz degerli bagisçilarimiz sayesinde bitirerek ibadete açmanin mutlulugunu yasiyoruz. Camimiz, bin 160 metreküp arsa üzerine 300 metreküp oturum alani üzerine yapilmistir. 450 metrekare kapali ibadet alani olan camimizde 750 kisi ayni anda ibadet edebilecektir. Bütün bagisçilarimiz, dernek yönetimimiz ve cami imamimiz Ramazan Bostanci’ya göstermis olduklari azami gayretlerinden ötürü huzurlarinizda tesekkür eder, maddi ve manevi katkilari bulunan halkimizdan Allah razi olsun” dedi.

Vali Kizilkaya yaptigi konusmada, “Makam ve söhret için yaptigimiz her sey bu dünyada kalacak. Biz islerimizi nasil kalici hale getirebilirizin gayretinde olmaliyiz. Eger yaptigimiz islerin sonunda Allah rizasi varsa biz o isimizi geçiciden kaliciya çevirebiliriz. Su camiler için harcanan paralar geçiciydi. Bu eserlere katki koyan herkes harcadigini, kaliciya döndürdü. Ne mutlu o insanlara. Ne mutlu bu islere vesile olan kimselere” dedi.

Konusmalarinin ardindan Il Müftüsü Erhun’un yapmis oldugu dua ile birlikte kurdele kesilerek Yunus Emre Camii’nin açilisi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA