Sadullah Efendi Kible Cami Ibadete Açildi

Akdagmadeni Belediyesi, dernek ve hayirsever vatandaslarin destegiyle 2 yil önce yapimina baslanilan Sadullah Efendi Kible Cami dualarla ibadete açildi.

Sadullah Efendi Kible Cami Ibadete Açildi
Yozgat’in Akdagmadeni ilçesi Yesiltepe Mahallesinde 2 yil önce insa çalismalarina baslanilan Sadullah Efendi Kible Cami düzenlenen törenle ibadete açilarak ilçe halkinin hizmetine sunuldu.

Belediye olarak gerekli tüm plan ve proje çalismalarini yaparak caminin yapimina destek verdiklerini belirten Akdagmadeni Belediye Baskani Nezih Yalçin, 520 metrekare alana sahip 3 kattan olusan caminin ilçeye kazandirildigini söyledi.



Açilis programinda bir konusma gerçeklestiren Belediye Baskani Yalçin, 2 yil gibi kisa bir sürede caminin tamamlanarak ibadete açilmasinin kendilerine nasip oldugunu vurgulayarak, “Cami yaptirma dernegi, mahalle muhtarligimiz ve en basindan beri emek veren kiymetli vatandaslarimiza cani gönülden tesekkür ediyorum. Insallah bundan sonra da alnimizin secdeye, gönlümüzün huzura erdigi, cem oldugumuz, müminlerin kardes oldugu düsturunu en güzel sekilde idrak ettigimiz ortamlar bu camilerimiz olacak. Camiler yapmak elbette önemli, lakin en önemli olan ise gönüller yapmak, nesiller insa etmek, toplumlari imar ve ihya etmektir. Kur’an kursumuzun Kur’an bülbülleriyle bulustugu, cemaatimizin camiyi dolup tasirdigi günleri de görecegiz insallah. Bu dua ve temennilerle yapimi tamamlanarak açilisini yaptigimiz Sadullah Efendi Kible Cami’nin hayirli ve mübarek olmasini, diger yapilacak eserlerinde insallah ayni hizda ve ayni salih niyetle tamamlanmasi temenni ediyorum.” dedi.

Caminin yapim sürecinde her türlü destegi veren Akdagmadeni Belediye Baskani Nezih Yalçin’a tesekkür plaketi takdim edildi.
Kaynak: İHA