Depremin Vurdugu Hatay'da Enteresan Görüntü Açiklamasi Refüjü Kiraathane Yapti

Depremden en çok etkilenen sehirlerden olan Hatay’da is yerini kaybeden bir esnaf, kiraathanesini refüje tasidi. Vatandaslar bu manzarayi ilk basta saskinlikla karsilasa da, verilen hizmetten memnun olduklarini söyledi.

Depremin Vurdugu Hatay'da Enteresan Görüntü Açiklamasi Refüjü Kiraathane Yapti
Kahramanmaras merkezli depremlerin büyük yikima neden oldugu Hatay’da is yerini kaybeden bir esnaf ilginç bir olaya imza atti. Hassa’nin Aktepe Mahallesi’nde kiraathane isleten Can Çebisli, depremde kullanilamaz hale gelen is yerini refüje tasiyarak vatandaslara hizmet vermeye basladi.

Yolun ortasina kurulan kiraathaneyi görenler ilk basta saskinlikla karsilasa da zamanla herkes bu görüntüye alisti ve mekan doldu. Kiraathanenin içine televizyon da koyan Çebisli, halkin tepkisinin çok iyi oldugunu, bu sayede normallesmeye katki sagladigini söyledi.



“Çaylarimizi içiyor, milletle oturup kalkiyoruz”

Verilen hizmetten son derece memnun oldugunu belirten bir vatandaslar, “Çok güzel oldu. Burada televizyonda haber seyrediyoruz. Çaylarimizi içiyor, milletle oturup kalkiyoruz. Kiraathaneler kapali, burada oturup zaman geçiriyoruz” dedi.

Günün yorgunlugunu refüje kurulan kiraathaneye gelerek attigini söyleyen bir vatandas ise, “Isten geldik burada çay içiyoruz, sohbet ediyoruz. Ne yapalim, artik binalardan korkuyoruz. Evlere de giremiyoruz. Çadiri da sadece yatmak için kullaniyoruz. Barinacak yerler sikinti artik” diye konustu.

Acilarini bir an olsun unutmak için buraya geldigini dile getiren bir baska vatandas ise “Acimiz çok büyük, milletimizi kaybettik. O yüzden kafalarimizi toparlamaya çalisiyoruz. Böyle refüjlere, kalabaliklara geliyoruz. Ese, dosta, kalan arkadaslarimiza saglik sihhat diliyoruz. Rabbim Insallah bir daha böyle bir seyle sinamasin. Depremden kaçtik, buralara çadirlar kurduk, oturduk. Görmedigimiz arkadaslarimizla birlestik, o da büyük bir mutluluk. Kalan arkadaslarimizi görüyoruz, vaktimizi geçiriyoruz” seklinde konustu.



“Aktepe’de normallesmeyi daha çok hizlandirdim”

Refüje kiraathane açan Can Çebisli, “Is yerim hasar gördügü için mecbur kaldim, refüje geldim. Insanlar magdur oldugu için onlarin magduriyetini gideriyorum. Depremin üçüncü gününden itibaren insanlara hizmet veriyorum. Yagmur çamur demeden disaridan gelen bütün insanlara da yardimci oluyorum. Çaylari ücretsiz veriyorum. Halkin tepkisi çok olumlu. Aktepe’de normallesmeyi daha çok hizlandirdim. Insanlar görünce çok sasiriyor, bulamadiklari hizmeti gördüklerini söylüyorlar. Çünkü insanlarin evi yok, çadirda televizyonlari yok” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA