Kütahya'da Misafir Edilen Depremzede Sayisi 7 Bini Geçti

AK Parti Kütahya Il Baskani Mustafa Önsay, Kütahya’da misafir edilen depremzede sayisinin 7 bini geçtigini söyledi.

Kütahya'da Misafir Edilen Depremzede Sayisi 7 Bini Geçti
Önsay, AK Parti Kütahya Merkez Ilçe Baskani Ismail Çaglar Bayirci ve AK Parti Kütahya Il Kadin Kollari Baskani Esra Özbek Balci ile birlikte, Akkent Mahallesi’nde 285 depremzedenin misafir edildigi Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait Devlet Hatun Kiz Ögrenci Yurdu’ndaki vatandaslarla bir araya geldi. Depremzedelerle bir süre sohbet eden Önsay, daha sonra çocuklara oyuncak dagitti, masa tenisi oynadi.

Kütahyalilarin da katkisi ile depremzedelere olabildigince en üst düzeyde hizmet vermeye çalistiklarini ifade eden Baskan Önsay, "Depremin ardindan ülke geneline yayilan depremzedelerin Kütahya’mizda bugün itibariyla 7 bin 20 depremzede yerlesmis bulunuyor. KYK Devlet Hatun Kiz Ögrenci Yurdu’nda 285 depremzedeyi misafir ediyoruz. Hem buradaki çocuklarla, hem burada kalan insanlarla görüsme firsatimiz oldu. Bu noktada sunu söylemek lazim, hakikaten devletimiz, tüm imkanlariyla, vatandaslarimizin katkilariyla depremzedelere olabildigince en üst düzeyde hizmet verilmeye çalisiliyor. Burada gönüllü olarak görev yapan tüm arkadaslarimiza, devlet memurlarimiza herkese tesekkür borcumuz var. Bunlar burada hepimiz adina, Kütahya’miz adina hizmet veriyorlar. Bu oldukça uzun bir süreç olacak. Bu noktada hepimizin üzerine düsen seyler olacak. Hep beraber insallah ülkemiz ve milletimiz adina bu felaketin ardindan yaralari saracagiz. Teskilat olarak zaten malum oldugu üzere Hatay’da Koordinasyon Merkezinde depremin ilk gününden itibaren çaba gösteriyoruz. Çalismalarimiz hala aktif sekilde arkadaslarimiz göreve devam ediyorlar. Kütahya’da teskilatimiz diger illerden depremzede olarak sehrimize gelen 7 bin civarindaki insanimizin yüzde 80 oraninda kendilerine ulasip, evlerinde onlari ziyaret ederek, ihtiyaçlarini sorup, varsa yapabilecegimiz her seyi yapma noktasinda gayret gösterdiler. Tabi bütün bu son 20 gün içerisinde yapilan ziyaretlerde herhangi bir sekilde basina veya sosyal medyaya bir sey verilmedi. Biz AK Parti olarak meseleyi siyaset olarak degil, insanlik olarak görüyoruz. Bu yüzden yaptigimiz isler toplum nazarinda çok fazla görünmüyor olabilir. Ama sunu bilsinler ki Kütahya AK Parti teskilati Il yönetimi olarak, merkez ilçesi, Kadin Kollari ve Gençlik Kollari olarak tüm unsurlariyla depremin oldugu ilk andan itibaren üzerine düseni, hatta fazlasini yapmak üzere çaba sarf ediyor" seklinde konustu.



Deprem bölgesinde bin 800 görevli

Kütahyalilarin deprem sonrasi önemli bir sinav verdigini dile getiren Baskan Mustafa Önsay, "Ülke genelinde yapilan bütün çalismalar içerisinde partimizin teskilatimizla yan yana olan insanlarin bu süreçte gönüllü olarak ortaya koyduklari efor, gayret her türlü takdirin üzerindedir. Ben teskilatimda görev alan tüm arkadaslarima, Merkez Ilçe, Kadin ve Gençlik Kollari baskanlarina, yönetim kurulu üyelerime tesekkür etmek istiyorum. Biz bu süreci bir sekilde devam ettirecegiz ziyaretlerimize, Antakya’daki çalismalarimiza devam edecegiz. Kütahya olarak hem kendi teskilatimiz anlaminda, hem de Kütahya’daki tüm unsurlarla beraber çok önemli bir imtihani basariyla verdigimizi düsünüyorum. Çünkü depremin oldugu Pazartesi ve Sali’dan itibaren Kütahya’dan resmi olarak görevlendirilen Hatay’da göreve baslayan insan sayisi bin 800. Bunlar resmi görevliler. Bunun disinda en az onun kadar, daha fazla sayida Kütahyali gönüllü olarak görev yapti ve halen görev yapmaya devam ediyor. Bunlar bizim sehrimiz adina bizim kendi tabiatimiz, fitratimiz, karakterimiz adina önemli disa vurumlar. Insallah Mevlam birligimizi, beraberligimizi daim eylesin. Bizi bu noktada gösterdigimiz kadirsinas, yardimsever tavirdan ayirmasin. Bizi biz yapan en önemli özelliklerimizden bir tanesi, felaket anlarinda bir araya gelip birlik beraberlik içerisinde hareket ediyor olmamiz. Bunu kaybettigimiz an biz sikinti yasiyoruz. Bu noktada en çok üzerine düsmemiz gereken sey ülkemizin ve milletimizin birligi beraberligi. Mevlam birlik beraberligimizi daim eylesin, bize böyle felaketleri yasatmasin insallah" diye konustu.

Kaynak: İHA