KSO Ve KOS'tan Iskenderun'a 200 Konteynerlik Destek
Konya Sanayi Odasi (KSO) ve Konya Organize Sanayi Bölgesi (KOS), Konteyner Tedariki Is Birligi Protokolü imzaladi. Protokol çerçevesinde Konya’nin Büyüksehir Belediyesi öncülügünde Hatay’a kuracagi konteyner kentin yani sira, KSO ve KOS is birliginde Iskenderun’a 200 konteyner daha gönderilecek.

Konya Organize Sanayi Bölgesi ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulusu (OSBÜK) Baskani Memis Kütükcü ise, deprem sürecinden bu yana Konya Sanayi Odasi ve Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak koordineli bir çalisma süreci yürüttüklerini, imzalanan Konteyner Tedariki Is Birligi Protokolü’nün de yapilan çalismalardan birisi oldugunu ifade etti.
OSBÜK olarak, depremden en fazla etkilenen 5 Il olan Adiyaman, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaras ve Malatya’da isletme asamasindaki 23 OSB’ye yönelik bir eslestirme çalismasi yaptiklarini, yapilan bu çalismada Konya OSB’nin Iskenderun OSB ile eslestigini belirten Kütükcü, “Yapilan bu eslestirme çerçevesinde çalismalarimizi yürütüyoruz. Insallah Konya Organize Sanayi Bölgesi olarak, Konya Sanayi Odamizla imzaladigimiz protokol çerçevesinde Iskenderun’a 200 konteyner gönderecegiz. Bu 200 konteynerin üretimi de, sehrimizin Hatay’a kurma çalismalarini yürüttügü Konteyner Kentte oldugu gibi yine Konya OSB’mizde yapilacak” dedi.
