Ingiltere'deki 24 Üniversiteden Türkiye'ye 3 Tir Yardim

Ingiltere’de 24 üniversite, yasanan deprem felaketinin ardindan Türkiye’ye 3 tir yardim malzemesi gönderdi.

Merkez üssü Kahramanmaras olan deprem felaketinin ardindan Türkiye’ye yardimlar devam ediyor. Ingiltere’de 24 üniversite, deprem felaketinin ardindan baslattiklari yardim kampanyasi ile Türkiye için yardim topladi. Baskent Londra’daki University College London’da toplanilan 3 tir dolusu yardim, Türkiye’nin Londra Büyükelçiligi ve Baskonsoloslugu araciligiyla Türkiye’ye gönderildi. Ingiltere Basbakani Rishi Sunak’in da destek verdigi kampanyada toplanan malzemeler arasinda çocuk bezi, kiyafet, hijyen malzemeleri gibi çesitli acil ihtiyaçlar yer aldi.

“Bizler fiziken burada olsak da, kalbi deprem bölgesinde üniversiteli gençleriz”

Türk Ögrenci Kulüpleri Birligi’nin yardim organizasyonu sorumlusu Arda Almeda Isik yaptigi açiklamada, hayatini kaybedenlerin yakinlarina bassagligi dileyerek, bu organizasyonu gerçeklestirdikleri için mutluluk duyduklarini belirtti.

Isik, “Öncelikle tüm Türkiye’nin basi sag olsun ve geçmis olsun. Bizler fiziken burada olsak da, kalbi deprem bölgesinde üniversiteli gençleriz. Daha önce esi benzeri görülmemis bir dayanisma ile 72 saatte yaklasik 3 tir dolusu ihtiyaç malzemesi topladik. 24 üniversitenin katkilariyla beraber bazilarimiz burslarini, bazilarimiz harçliklarini veya maaslarini bu yardim organizasyonu için paylastik. Üniversitede bulunan kisilerden yardimlar istedik, duyurularimizi yaptik. Baskonsolosumuz, Büyükelçimiz, Müsavirimiz çok yardimci oldular” dedi.

Üniversitede bulunan birçok arkadasinin yardim kampanyasina büyük destek sagladiklarini aktaran Isik, “Belki onlarin bir tanesi bile olmasa bu yardimi baslatamazdik. Bizlerin en büyük amaci bu yardimlari toplarken ülkemizdeki insanlara kendilerini yalniz hissettirmemek, ihtiyaçlari dogru yere ulastirmakti. Umariz ki ülkemizde bir daha böyle bir durum yasanmaz” dedi.

Yardim kampanyasina destek veren üniversiteler arasinda Greenwich Üniversitesi, Imperial College, University College London, Bath Üniversitesi, Sussex Üniversitesi, Exeter Üniversitesi, University of Westminster, University of Nottingham, Royal Holloway Üniversitesi, Architecture Association, Surrey Üniversitesi, Oxford Üniversitesi, City Üniversitesi, Regents Üniversitesi, University of Arts London, Queen Marry Üniversitesi, Liverpool John Moores Üniversitesi, Manchester Üniversitesi, Durham Üniversitesi, Kings College London, Sheffield Üniversitesi, Anglia Ruskin Üniversitesi, Goldsmith’s Üniversitesi ve Kent Üniversitesi yer aldi.
Kaynak: İHA