Deprem Sonrasi Nakliyecilerde Yogunluk Yasaniyor
Kahramanmaras merkezli depremlerde evleri hasar gören vatandaslar daha güvenli yerlere tasinmak için nakliyecilerde siraya yaziliyor.

Depremden sonra ev tasimada kullanilan asansör ve nakliyede yüksek rakamlar istendigine dair söylentileri yalanlayan ve Siverek’e ilk yüksek katli asansörü getiren Mehmet Sen, talep yogun olmasina ragmen eskisi gibi ayni fiyata tasima yaptiklarini söyledi.
Mehmet Sen, "Biz asansör olsun ya da tasimada olsun kesinlikle fiyatta bir yükseltme yapmamisiz ama deprem sonrasi binalar hasar gördügü ve tehlikeli oldugu için, bu isi yapacak elaman bulmakta zorlaniyoruz. Bu isi yapanlar ve tehlikeli binalara giren elamanlar biraz fak almaya basladi, çünkü her isçi cesaret ederek, binalara giremiyor. Örnegin daha önce bir elaman 300-400 liraya çalisiyordu, simdi binalar tehlikeli oldugu için 500-600 liraya giriyor ve gerçekten çok tehlikeli bir iste yapiyorlar, simdi elamanlarim simdi o yüksek katlarda çalisiyor, ben burada korkudan titriyorum. Deprem öncesinden 7’nci veya sekizinci katlara kadar asansörü 600 liraya kurardik, 10’uncu katin üstündekilere bin 200 liraya kurardik, ücretimiz ayni eskisi gibi devam ediyor” dedi.
"Taleplere yetisemiyoruz"
Deprem sonrasinda taleplere yetisemediklerini belirten Mehmet Sen, "Talepler çok yogun ve yetisemiyoruz. Ben yüksek katlari indirdigim için de günde en fazla 2 veya 3 ev tasiyabiliyorum, yüksek katlar olmazsa 3 veya 4 ev tasinabilir. Yüksek katlari pek nakliyeciler tercih etmiyor ama biz vatandaslarimiza hizmet için elimizden geleni yapiyoruz, belirttigim gibi yüksek kata çikacak elaman sikintisi ve hakli olarak korkuyorlar” diye konustu.
Mehmet Sen, sehir içi büyük bir dairenin tasinmasinin ortalama 5 bin liraya mal oldugunu belirtti.
