Deprem Bölgesinden Kastamonu'ya Dönüs Yapan Belediye Personeline Tesekkür Ziyareti

Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan bölgedeki çalismalarini tamamlayarak Kastamonu’ya dönüs yapan Kastamonu Belediyesi itfaiye ve diger destek personeline tesekkür ziyaretinde bulunuldu.

Deprem Bölgesinden Kastamonu'ya Dönüs Yapan Belediye Personeline Tesekkür Ziyareti
6 Subat’ta Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen deprem felaketlerinin ardindan Kastamonu Belediyesi, tüm ekipleriyle seferber oldu. Kastamonu Belediyesi Itfaiye Müdürlügü ekipleri, depremin ardindan hemen harekete geçerek deprem bölgesine ulasti. Kastamonu Belediyesi ekipleri, bölgedeki arama-kurtarma ve destek çalismalarinda aktif görev aldi. Arama-kurtarma çalismalarina Kahramanmaras’ta baslayan ekipler, sonrasinda Adiyaman ve Hatay’da da arama-kurtarma çalismalarinda bulundu.

Bölgeye gider gitmez 3 kisiyi enkazdan çikaran, hem bölgedeki yanginlarla mücadele eden hem de yüzlerce kisinin enkazdan kurtarilmasina destek olan Kastamonu Belediyesi itfaiye ekipleri, fedakarliklariyla afetzedelerin destekçisi oldu.

Afet bölgesine 65 personel gönderen Kastamonu Belediyesi, Belediye Baskani Galip Vidinlioglu’nun yakindan takip ettigi acil durum çalismalarindaki görevini tamamlayarak Kastamonu’ya döndü.

Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, Vali Avni Çakir ve Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Yurt ile birlikte Kahramanmaras’ta meydana gelen ve tüm Türkiye’yi derinden yaralayan depremlerin ardindan bölgede arama kurtarma faaliyetlerine katilan itfaiye ekipleri ile diger destek personelini ziyaret etti.

Itfaiye personeline gösterdikleri özveriden ve fedakarliktan dolayi tesekkür edildi

Baskan Vidinlioglu, depremin ilk sabahinda gönüllü olarak bölgeye giderek arama ve kurtarma çalismalarina katilan itfaiye personeline gösterdikleri özveriden ve fedakarliktan dolayi tesekkür etti.

Ziyaret sonrasinda açiklamalarda bulunan Baskan Vidinlioglu, Türkiye’nin güneyinde 11 ili etkileyen çok büyük bir deprem meydana geldigini belirterek, zaman zaman bölgede artçi depremlerin devam ettigini kaydetti.

Deprem sonrasinda bölgeye gittigini ve yasanilan aci tabloyu gördügünü ifade eden Baskan Vidinlioglu, “Malatya, Adiyaman, Kahramanmaras, Osmaniye, Hatay, Adana ve ilçeleri olmak üzere her tarafi dolastim. Kilis ve Sanliurfa’ya ugrayamadim. Depremin siddetini kelimelerle tarif etmek gerçekten imkansiz. Özellikle Hatay’da ayakta bina kalmamisti. Ilk günden itibaren bizi bir arada tutan dayanisma ruhumuz ile birlikte Kastamonu’dan hem yardim malzemeleri hem de çok sayida yardim ekibi bölgeye intikal etti. Bu intikaller içerisinde özellikle belediyemizin itfaiye birimi haftalik degisme yaparak bölgeye gittiler. 65 kisilik gurubumuz bölgede büyük bir özveri ile çalisti. Arama ve kurtarma çalismalarina yardimci oldular. Bunun haricinde 24 tir dolusu da yardim malzemesini bölgeye ulastirdik. Bozkurt ilçemizde meydana gelen büyük afeti yasanabilecek en büyük afet olarak düsünüyorduk ama böylesine büyük bir afet meydana geldi. Maalesef deprem de ülkemizin aci bir gerçegi. Manzarayi gördükten sonra bizim burada yasadigimizin yüzlerce katini orada görmüs olduk. Cansiperane çalisan belediyemizin kiymetli personeline. Çalisma arkadaslarima tesekkür ediyorum. Özellikle itfaiye birimimiz çok ciddi bir gayretin içerisinde oldu. Bölgeye gönüllü olarak giden farkli birimlerden personelimiz de oldu. Allah hepsinden razi olsun. Bizi güçlü kilan da bu zaten. Insallah birlikte o bölgeyi birlikte ayaga kaldiracagiz” dedi.



“Depremin ilk gününden itibaren tüm imkanlarimizla bölgeye görev aldik”

Depremin ilk gününden itibaren devletin tüm kurum ve kuruluslari ile bölgede oldugunu ifade eden Baskan Vidinlioglu, “Depremin ilk gününde bölge valilerimizi, belediye baskanlarimizi, Içisleri Bakanimiz Süleyman Soylu’yu, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Murat Kurum’u aradim. Kastamonu Belediyesi olarak bölgeye basta personel olmak üzere ekipman destegi sagladigimizi ve saglamaya da devam edecegimizi ifade ettim. Allah devletimizi ve milletimizi korusun. Allah ülkemize böylesine büyük afetler yasatmasin. Ölenlerimize rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum. Deprem sonrasinda ilimize gelen 4 bin civarinda misafirimiz var. Bunlarin bir kismini evlere, bir kismini ise yurtlara yerlestirdik. Misafirlerimizin hepsi bizim emanetimiz. Misafirlerimizin hepsini en iyi sekilde agirlamak istiyoruz. Bir miktar daha ilimize gelecekler olacaktir. Belki misafirlerimizden ilimize kalici olarak yerlesmek isteyenler olacak. Insallah bu günleri beraber atlatacagiz. Her gün hem Sayin Cumhurbaskanimiz hem Sayin Genel Baskanimiz hem de bakanlarimiz gerekli açiklamalari oluyor. Önce enkazlar kalkacak. Daha sonra ise yeni yerlesim planlari ile birlikte yikilan konutlarin yerlerine teknolojinin son imkanlari kullanilarak yenileri yapilacak” diye konustu.



“Tarih boyunca memleketimizin her türlü ihtiyacinda hep önce kosan bir il olduk”

Deprem bölgesine yapilacak yardimlara ara vermeden devam edeceklerini söyleyen Baskan Vidinlioglu, “Valiligimizde kamu kurum ve kuruluslarimizin katilimiyla bir toplanti gerçeklestirdik. Topyekûn bir seferberlik anlayisi ile yeni bir kampanya düzenleyecegiz. Ramazan ayi yaklasiyor. Hem Ramazan ayi öncesinde hem de Ramazan ayi boyunca yardimlarimizi bölgeye gönderecegiz. Bu kampanyada da orada bulunan kardeslerimize erzak, temizlik ürünleri yollayacagiz. Oradaki vatandaslarimizin barinma ihtiyaçlarinin karsilanmasi için de yardimlarimizi sürdürecegiz. Biz çok büyük bir afeti yasamis bir bölge olarak yardimlasmanin ve dayanismanin ne oldugunu çok iyi biliriz. Biz Kastamonu olarak tarih boyunca memleketimizin her türlü ihtiyacinda hep önce kosan bir il olduk. Nasil biz sel afetinin yaralarini yardimlasma ile sardiysak devlet-millet el ele vererek bu yaralari saracagiz” seklinde konustu.



“Hayirseverlerimizin destegiyle 20 tir yani 20 bin yardim kolisini daha Ramazan ayi boyunca bölgeye sevk edecegiz”

Deprem bölgesinde büyük bir özveri göstererek görev alan Kastamonu Belediyesi personeline çalismalarindan ötürü tesekkür eden Vali Avni Çakir ise, “11 ili etkileyen depremler tüm Türkiye’yi derinden yaraladi. Depremi haber alir almaz öncü kuvvetlerimizi bölgeye yönlendirdik. Sabahin ilk isiklari ile birlikte ekiplerimiz yola koyuldu. Devaminda ise Kastamonu Belediyesi basta olmak üzere ilçe belediyelerimiz, kaymakamliklarimiz ve sivil toplum kuruluslarimiz arama kurtarma faaliyetlerine destek olmak için bölgeye akin etti. Kastamonu olarak lojistik destek vermek için büyük bir çalisma gerçeklestirdik. Sizler sahaya kostunuz, bizler de bölgeden gelen taleplere göre gereken yardimlari yapmaya gayret gösterdik. Bu güne kadar oldugu gibi bundan sonra da bölgeye yapilacak yardimlari planlamamiz gerekiyor. Baskanimizin da katilimiyla bugün bir toplanti daha gerçeklestirdik. Ilk etapta bölgeye gönderecegimiz 10 bin yardim kolisinin planlamasini yaptik. Hayirseverlerimizin de destegi ile 20 tir yani 20 bin yardim kolisini daha hem Ramazan öncesinde hem de Ramazan ayi boyunca bölgeye sevk edecegiz. Bunlarla ilgili duyurulari da vatandaslarimiza yapacagiz” dedi.

Kastamonu Belediyesi ekiplerine de ayri tesekkür eden Vali Çakir, “Bu süreçte çocuklarina iyi bir miras birakacak insanlar sizler gibi bizzat bölgeye giderek vatandaslarimiza yardim eden insanlar olacak. Bölgede ilk günden beri bizzat bulundunuz, arama kurtarma faaliyetlerinde yer aldiniz. Bir can kurtarmak tarifsiz bir duygu olsa gerek. Bu duyguyu yasadiniz. Ben sayin baskanimin sahsinda ilgili baskan yardimcilarimiza, itfaiye müdürlerimize, itfaiye erlerimize gönülden tesekkür ediyorum. Allah hepinizden razi olsun” diye konustu.

Kaynak: İHA