Bursa'da 2 Kisiyi Öldürdü, Cesetlerden Birini Bagajina Koydugu Otomobille Istanbul'da Yakalandi

Bursa’da psikolojik problemleri oldugu ögrenilen bir kisi ayni daireyi paylastigi ev arkadasini ve köpegini, 3 gün sonrada ayni mahalledeki eczanenin kalfasini öldürüp otomobilini gasp etti. Süpheli sahis çaldigi otomobili ile Istanbul’da yakalanirken eczaci kalfasinin cesedi otomobilin bagajindan çikti.

Bursa'da 2 Kisiyi Öldürdü, Cesetlerden Birini Bagajina Koydugu Otomobille Istanbul'da Yakalandi
Bursa’da eczaci kalfasi Serdar E.’den (47) haber alamayan yakinlari, polise kayip ihbarinda bulunup en son Ahmet Burak D. isimli kisiyle görüldügünü söyledi.

Sorusturma baslatan polis ekipleri, MOBESE kameralarindan Serdar E.’ye ait 16 BT 773 plakali mavi renkli Seat Leon marka otomobilin Istanbul’un Büyükçekmece ilçesinde oldugunu tespit etti. Bunun üzerine Bursa Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, Istanbul Il Emniyet Müdürlügü ekipleriyle irtibata geçti. Harekete geçen ekipler, Büyükçekmece ilçesi Sinanoba Mahallesi Ertekin Caddesi üzerinde seyreden otomobili durdurdu. Otomobilin sürücüsü Ahmet Burak D.’yi(41) yakalayan ekipler, otomobilde yaptiklari aramada bir tabanca ve Serdar E.’nin cesedini battaniyeye sarili ve basindan vurulmus halde bagajda buldu. Serdar E.’nin cesedi otopsi için Adli Tip Morguna götürüldü.

Gözaltina alinan Ahmet Burak D. ilk sorgusunda Serdar E.’yi öldürdügünü, Bursa’daki ev arkadasi Murat K.’yi de (39) 3 gün önce öldürdügünü söyledi.

Ahmet Burak D.’nin Bursa’nin Osmangazi ilçesinde Tahtakale Mahallesi’ndeki evine giden Bursa Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü ekipleri, Murat K.’nin basindan ve boynundan tabanca ile vurulmus cansiz bedenini buldu. Öte yandan Ahmet Burak D.’nin evdeki köpegi de öldürdügü belirlendi.

Murat K. ile birlikte öldürülen evdeki köpegin cansiz bedenleri, savcilik incelemesinin ardindan otopsi için Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. Ilk incelemede Murat K. ve Serdar E.’nin tabancayla vurularak öldürüldügü belirlendi.

Bursa Asayis Sube Müdürlügü tarafindan verilen bilgilerin ardindan Istanbul’da yakalanan süpheli Ahmet Burak D. gece geç saatlerde Bursa’ya getirildi.

Genis güvenlik tedbiri alinarak Asayis Sube Müdürlügüne sokulan Ahmet Burak D’nin yapilacak sorgulamasinin ardindan yarin adliyeye sevk edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA