Suluovali Besicilerden Depremzedelere Destek Için Hayvan Bagisi

Hayvanciligin önemli merkezlerinden Amasya’nin Suluova ilçesindeki besiciler, deprem bölgesindeki vatandaslara destek için hayvan bagisi kampanyasi baslatti. Kampanyanin ilk gününde 70 küçükbas ve 25 büyükbas hayvan bagisi alindi.

Suluovali Besicilerden Depremzedelere Destek Için Hayvan Bagisi
Suluova Kirmizi Et Üreticileri Birligi tarafindan baslatilan yardim kampanyasina 2 koyununu bagislayan Cemalettin Torbaci, akrabalari ve çevresinden de 13 koyun yardimi aldi. Kampanyayi duyar duymaz harekete geçip ellerinden geleni yapmaya çalistiklarini belirten Torbaci, “Kendi çapimda esime dostuma sosyal medya araciligiyla yaydim. Kendi araçlarimizla 15 koyun topladik” dedi.

Yardim kampanyasina herkesin seferber oldugunu anlatan Asim Kuzucu da, “Insanlar çok zor durumda. Ölenler, geride kalanlar var. Millet olarak herkesin cani orada ve seferber oldu. Kimi oraya giderek yardim ediyor, gidemeyenler maliyla, bunu da yapamayanlar duasiyla bütün millet olarak oradayiz. Insallah Allah bu gibi felaketleri bir daha göstermez” diye konustu.

Suluova Kirmizi Et Üreticileri Birlik Baskani Esem Kodaman ise bagislanan hayvanlarin kesilerek yapilacak kavurmayi Gaziantep’in Nurdagi ilçesindeki depremzedelere ulastirilacaklarini söyledi.

Kampanyanin ilk gününde 70 küçükbas ve 25 büyükbas hayvan bagisi alindigina deginen Kodaman, duyarli üyelerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA