Yardimlar Çanakkale'den Yola Çikti

Merkez üssü Kahramanmaras Pazarcik olan depremden etkilenen çok sayida bölgeye destek olmak amaci ile ülke genelinde vatandaslar tarafindan toplanan yardimlar, deprem bölgesine ulastirilmaya devam ediyor. Çanakkale’de de kent genelinde toplanan yardimlar, deprem bölgesine ulastirilmak üzere yola çikti.

Yardimlar Çanakkale'den Yola Çikti
Deprem sonrasi büyük yikimin ve acilarin sarilabilmesi amaci ile Çanakkaleliler tarafindan yapilan yardimlar toplanmaya devam ediyor. Mahalle Muhtarliklari, Kent Konseyi, Çanakkale Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlügünde toplanan yardimlar, Altin Yillar Yasam Merkezi’nde olusturulan koordinasyon merkezinde gönüllü kentliler, üniversite ögrencileri ve belediye personelleri tarafindan gida, giysi, battaniye, hijyen ürünleri ve isiticilar seklinde kategorize edilerek deprem bölgesine gönderilmek üzere paketleniyor.

Çanakkale halki büyük bir dayanisma örnegi gösteriyor

Araçlarin yola çikmasindan önce açiklamada bulunan Çanakkale Belediye Baskani Ülgür Gökhan, “4 kamyon ve 1 kamyonet olarak deprem bölgesine Çanakkale halkinin yapmis oldugu bagislari, özellikle de giyim, battaniye ve yiyecek basta olmak üzere çesitli malzemeleri kamyonlarimiza yükledik. Onlari simdi yola çikariyoruz. Dünden beri hem yogun bir bagis geldi hem de gelen bagislar gönüllülerin de katilimiyla tasnif edildi. Bagis yapanlara öncelikle tesekkür ediyorum. Daha dazla kisiye ulasabilmek adina kampanyamiz devam edecek” dedi.

Yardimlari toplamaya devam ediyoruz

Yasanan büyük acinin ancak dayanisma ile atlatilabilecegini ifade eden Baskan Gökhan, “Bu günler, el birligiyle felaketleri atlatma günleri. Bir yerde savas gibi düsünelim. Ikisi de yikiyor. Onun için bizim buradaki görevimiz destek olmak. Insanlarimiz, oradaki can dostlar için bile mama yardiminda bulundular. Her seyi düsünmek zorundayiz. Çok duyguluyuz tabi, insan ne diyecegini de bilemiyor bu gibi durumlarda ama dayanismamiz devam edecek. Bagislari bekliyoruz yine. Hem muhtarliklarda, Sosyal Yasam Evlerimizde, Altin Yillar Yasam Merkezimizde buralarda yine malzemeler toplandikça yollayacagiz. Bugünleri, sabirla, dayanismayla atlatacagiz. Bu günler kavga etme, çatisma, çekisme günleri degil. Bugünler dayanisma günleri. Çünkü orada insanlar enkazin altinda, hala sag olan insanlar var. Yakinlarini kaybetmis insanlar var. Orada biçare insanlar var. Orada hayat durmus durumda. Hiçbir sey yok. Onun için su yaptigimiz, ufak bir katki. Tüm Türkiye tabi bunu yapiyor. Onun için tekrar hepimizin basi sagolsun, hepimize geçmis olsun” diye konustu.

Gönüllüler ve belediye personellerince hazirlanarak araçlara yüklenen yardim malzemelerinin ilk etabi Altin Yillar Yasam Merkezinden yola çikti. Depremzedelere ulastirilmak üzere yola çikan araçlar, Belediye Baskani Ülgür Gökhan, Belediye Baskan Yardimcilari, Belediye Meclis Üyeleri ve gönüllüler tarafindan ugurlandi.
Kaynak: İHA