Kizilay Afetzedelere Sicak Yemek Ulastirmaya Devam Ediyor

Merkez üssü Kahramanmaras olan ve 10 ili siddetli sekilde etkileyen depremin 3’üncü gününde Kizilay, farkli noktalara yerlestirdigi asevleri, mobil mutfaklari ve ikram araçlariyla her an depremzedelerin yardimina kosuyor. Su ana kadar yaklasik 400 bin kisilik sicak yemek dagitimi gerçeklestirilirken, çorba, ikramlik ve kumanya dagitimi da yapildi.

Kizilay Afetzedelere Sicak Yemek Ulastirmaya Devam Ediyor
Kizilay’dan yapilan açiklamada, “Depremden etkilenen bölgelerde 67 ikram araci, 11 mobil mutfak, 1 mobil firin ile beslenme destegi sagliyor. Kizilay, afetin üçüncü gününde ise 400 bin kisilik sicak yemek, 420 bin kisilik çorba, 460 bin kisilik ikramlik, 200 bine yakin kumanya dagitti.

Bölgeye sevk edilen 200’ü askin araçla lojistik destek de saglaniyor” denildi.

4 bin Kizilay görevlisi sahada

Su ana kadar 4 bin personel ve gönüllüsünü bölgeye sevk eden Kizilay, depremin üçüncü gününde de insan kaynagi sevkiyatini sürdürüyor. Kizilay personeli ve gönüllüleri afetzedelere verilen beslenme desteginin yani sira arama kurtarma ekiplerine de lojistik destek sagliyor.
Kaynak: İHA