Çanakkale Deprem Bölgesi Için Seferber Oldu

Kahramanmaras merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardindan Çanakkale’den deprem bölgesi gönderilmek üzere hazirlanacak yardimlar Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’ndeki (GAMER) Afet Koordinasyon Merkezi deposunda toplaniyor.

Çanakkale Deprem Bölgesi Için Seferber Oldu


Kahramanmaras merkezli ve 10 ili etkileyen depremlerin ardindan Çanakkale Valiligi tarafindan, 112 Acil Çagri Merkezi’nin de yer aldigi binada Afet Koordinasyon Merkezi olusturuldu. Çanakkale halki, yardim kuruluslari ve kurumlar, Kahramanmaras merkezli ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardindan deprem bölgesine yardim malzemeleri gönderilmesi için seferber oldu. Hayirsever vatandaslar ile yardim kuruluslari ve STK’lardan toplanan yardimlar Afet Koordinasyon Merkezi deposunda görevli ekiplerce tasniflenip deprem bölgesine gönderime hazir hale getiriliyor. Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, koordinasyon merkezini ziyaret edip, devam eden yardim çalismalari hakkinda yetkililerden bilgi aldi. Tüm ülkenin birlik ve beraberlik içerisinde depremden etkilenen vatandaslarin yaninda oldugunu ifade eden Vali Aktas, "Çanakkale’de vatandaslarimizin yogun ilgisi ile toplanan yardimlardan dolayi tüm vatandaslarimiza tesekkür ediyorum" dedi.



Deprem bölgesine yardim yapmak için yardimlarin toplandigi merkeze gelen Tugay Öztürk, “Hüzün doluyuz, ne söylesek bos. Pek bir sey konusamayacagim. Biz de elimizden geldigi kadar maddi olarak yardimci olmaya çalisiyoruz. Elimizde olan temiz kiyafetler, yiyeceklerden yardimci olmaya çalisiyoruz. Allah yardimcilari olsun, her zaman yanlarindayiz” diye konustu.



Deprem bölgesine gönderilmek üzere Afet Koordinasyon Merkezine yardim malzemesi getiren esnaf Cem Tulgar ise, “Gecelerden beri uyuyamiyoruz. Biz burada sicak evlerimizde yatiyoruz. Ben üsümekten utaniyorum. Depremzedeler orada üsüyorsa, biz burada daha çok üsüyoruz. Depremzedeler bedenen üsüdügü için bizim de yüregimiz üsüyor. Biz de deprem bölgesindeki vatanlara yardim etmek için elimizden geleni yapiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA