Çorum Belediyesi, Depremzedeler Için Seferber Oldu

Çorum Belediyesi, Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde meydana gelen ve çok sayida ili etkileyen 7,7 büyüklügündeki depremin hemen ardindan seferber oldu. Çorum Belediyesi arama kurtarma ekibi ve yardim araçlari sabah saatlerinde deprem bölgesine hareket etti.

Çorum Belediyesi, Depremzedeler Için Seferber Oldu
Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Çorum Belediyesi olarak depremden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya’ya arama kurtarma ekipleri, mobil ikram araci ve yardim malzemelerinin gönderildigini açikladi.

Baskan Asgin, “Depremin ilk anindan itibaren gerekli talimatlarimizi vererek hazirliklarimizi çok kisa bir süre içerisinde hamdolsun tamamladik. Çorum Belediyesi olarak Itfaiye Müdürlügümüzden 9 personelimizi tüm donanimlara sahip 2 aracimiz ve ilk müdahale ekipmanlariyla birlikte Adiyaman’a gönderdik. Arama kurtarma ekibimizin ardindan da Sosyal Yardim Isleri Müdürlügümüzden 6 personelimizi mobil ikram ve gida paketi dagitacak aracimizla birlikte bölgeye gönderiyoruz. Çorum Belediyesi olarak toplamda 15 personelimiz 4 aracimizla beraber bölgeye intikal ediyoruz. Tüm Türkiye’ye geçmis olsun, Rabbim bir daha böyle büyük afetlerle bizi imtihan etmesin” dedi.

Kaynak: İHA