Türk Heyeti Japonya'da Afet Ve Atik Yönetimindeki Tecrübelerini Paylasti

Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) ile Japonya Uluslararasi Isbirligi Ajansi (JICA) arasindaki isbirligi projesi çerçevesinde Japonya’ya giden Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Çorum’a döndü. Türk heyetin Japonya temaslarinda iki ülke arasinda afet ve atik yönetimiyle ilgili tecrübe paylasimi yapildi.

Türk Heyeti Japonya'da Afet Ve Atik Yönetimindeki Tecrübelerini Paylasti


Japonya Uluslararasi Isbirligi Ajansi (JICA), afetle mücadelede ve kati atik yönetiminde ilgili is birligi çerçevesinde Türk heyetini agirladi. 29 Ocak-03 Subat tarihleri arasinda gerçeklesen "Yerel Yönetimlerin Atik Yönetimi ve Kirlilik Kontrolü ve Afet Yönetimi ve Müdahalesi Için Kapasitesinin Artirilmasi Projesi" çerçevesinde Japonya’ya giden heyette Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin da Japonya’da bulundu.

Çorum, Malatya, Tokat, Kirikkale, Yozgat, Elazig, Mus ve Gümüshane belediye baskanlari ile AK Parti Yerel Yönetimler Baskan Yardimcisi ve TBB Yerel Yönetimlerden Sorumlu Asbaskani Lokman Ertürk de yer aldigi heyet, Afet Azaltma ve Insan Yenilesme Enstitüsü, Deprem Anit Parki, Atik Yönetimi Müzesi ve Sifir Atik Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Hokudan Deprem Anit Parki’ni, fay kiriklarini korunarak sergilendigi müzeyi ve Kamikatsu Sifir Atik Merkezi’ni ziyaret eden heyet, Kamikatsu Belediye Baskani Hanamatsuyasushi ile de görüstü. Her iki ülke için de verimli geçen ziyaretlerin ardindan Türk heyet yurda dönüs yapti.
Kaynak: İHA