Adiyaman'da 99 Köy Ve 145 Mezraya Ulasim Saglanamiyor

Adiyaman’da etkili olan kar yagisi nedeniyle 99 köy ve 145 mezraya ulasim saglanamiyor.

Adiyaman'da 99 Köy Ve 145 Mezraya Ulasim Saglanamiyor
Önceki gün kar yagisinin basladigi Adiyaman’da ulasimin saglanamadigi 99 köy ve 145 mezranin yolunun açilmasi için Il Özel Idaresi ekipleri seferber oldu. Adiyaman merkeze bagli Ahmet Hoca, Akçali, Albet, Bozatli, Büyükkirikli, Çakmaklar, Çamlica, Çamyurdu, Göztepe, Kasköy, Kavak, Kozan, Mestan, Pinaryayla, Rezip, Sarikaya, Terman, Uzunköy, Varlik, Yazibasi, Yediokul ve 100. Yil köylerine ulasim saglanamiyor.

Besni ilçesine bagli Karalar, Çorak, Çelikhan ilçesine bagli, Askeran, Fatih, IncirliKaraçayir, Karagöl, Mutlu, Recep, Yagizatli, Yesilova, Yesiltepe ve Yesilyayla köyleri; Gerger ilçesine bagli Agaçli, Cevizpinari, Demirtas, Gölyurt, Güngörmüs, Gürgenli, Konacik, Kütüklü, Nakisli, Onevler, Ortaca, Saraycik, Sutepe ve Yenibardak köyleri; Gölbasi ilçesine bagli Akçabel, Aktoprak, Aktoprak, Cankara, Çataltepe, Hacilar, Hamzalar, Karabahsilli, Kösüklü, Küçük Ören, Örenli, Savran, Yaylacik, Yeniköy, Yukari Nasirli ve Meydan köylerine ulasim saglanamiyor. Kahta ilçesine bagli Alidam, Aydinpinar, Çakiresme, Çataltepe, Dumlu, Eski Kahta, Fistikli, Güzelçay, Karadut, Kavakli, Kayadibi, Köseler, Oluklu ve Sirakaya köyleri; Sincik ilçesine bagli Serince, Sakiz, Arikonak, Geçitli, Aksu, Hodri, Durmushan ve Çat köyleri ile bu köylere bagli toplam 145 mezraya ulasim saglanamiyor.

Il Özel Idaresi ekipleri vatandaslarin magdur olmamasi, ulasimin yeniden saglanabilmesi için 11 ekip, 8 kepçe, 13 greyder ve 3 dozerle yol açma çalismalarini sürdürüyor.
Kaynak: İHA