Nevsehir'de 36. Köy Yasam Merkezi Hizmete Açildi

Nevsehir’de Halk Egitim Merkezleri bünyesinde gastronomi, tarim, hayvancilik, aricilik gibi faaliyetlerinin yapilabilmesi için kurslar düzenlenecegi 36. Köy Yasam Merkezi hizmete açildi.

Nevsehir'de 36. Köy Yasam Merkezi Hizmete Açildi


Milli Egitim Bakanligi tarafindan hayata geçirilen Köy Yasam Merkezleri Projesi çerçevesinde Ürgüp ilçesine bagli Ayvali Köyü Köy Yasam Merkezi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Açilis törenine Nevsehir Valisi Inci Sezer Becel, Nevsehir Milli Egitim Müdürü Memet Polat, Ürgüp Kaymakami Cüneyt Caner, köy halki, kursiyerler ve ögrenciler katildi.

Ayvali Köy Yasam Merkezi bünyesinde açilan asçilik ve okuma-yazma kurslarini ziyaret eden Vali Becel yaptigi açiklamada Nevsehir’deki Köy Yasam Merkezlerinin sayisinin 36’ya çiktigini söyledi.

Vali Becel “Bu gün itibariyle 36’ncisini açtigimiz farkli bir yasam merkezindeyiz. Eski okullarimizi ve egitim olmayan okullarimizi, ayni zamanda büyüklerin de hayat boyu egitim görecekleri birer merkez haline getiriyoruz. Köy yasam merkezleri çocuklarin sayisina bakilmaksizin okul öncesi egitim almalarina da imkan sagliyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Ayvali köyü bölgemiz için önemli olan bir köy. Kapadokya’nin güzellikleri saymakla bitmiyor. Fakat bu güzelliklere her gün bir yenisini eklemek gerekiyor. Ayvali köyümüzde bu konuda hizla ilerliyor” dedi.



Vali Becel kadinlarin hep üretimin içinde oldugunun altini çizerek “Bizim kadinlarimiz hep üretiyor. Fakat ürettikleri seyleri ekonomiye kazandirmalari, buna marka degeri katmalari, reklam, tanitim ve pazarlama konusunda bu tür kurslara gelmelerin bu konuda faydali olacagina inaniyoruz. Köydeki vatandaslarimiz hangi alanda ihtiyaç duyuyorsa buralarda o alanda kurslar açiyoruz. Bu yasam merkezleri köyün kalbi olacak sekilde açiyoruz” dedi.

Vali Becel, “Kursa katilanlarin bildiklerini biraz daha gelistirerek, egitimle destekleyerek, ayni zamanda da hem ülke, hem de aile ekonomisine katki saglayacak bir ürün haline getirmesini saglayacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA