Kars Valisi Türker Öksüz, Egitim Ögretim Güvenlik Toplantisinda Konustu

2022-2023 Egitim-Ögretim Güvenlik Toplantisi’nda konusan Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “20222023 Egitim-Ögretim Yili Güvenlik Tedbirleri Toplantisi” önemli açiklamalarda bulundu.

Kars Valisi Türker Öksüz, Egitim Ögretim Güvenlik Toplantisinda Konustu
Öksüz, çocuklarin, gençlerin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri olumsuzluklarin engellenmesi için her türlü tedbirin alindigini belirtti.

Öksüz, okul servisleri konusunun çok önemli oldugunu, okul servislerine yönelik denetimlerin araliksiz yapilacagina dikkat çekti.

Akran zorbaligina da deginen Öksüz, okullarda ya da okul disinda yasanan akran zorbaligi önemli konulardan birisi oldugunu söyledi.



2022-2023 Egitim-Ögretim Güvenlik Toplantisi Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz baskanliginda Halk Egitim Merkezi Salonu’nda yapildi.

Toplantida, 20222023 egitim-ögretim yilinin ikinci döneminin huzur ve güven ortami içerisinde sürdürülebilmesi, Türkiye’nin gelecegi olan çocuklarin ve gençlerin okul çevrelerinde maruz kalabilecekleri her türlü olumsuzluklarin engellenmesi, trafik güvenliginin artirilmasi, emniyet-asayisin temini ve trafik güvenligine iliskin alinan tedbirler gözden geçirildi. Alinacak ilave tedbirlerin planlanmasi görüsüldü.

Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi ve Yesilay tarafindan 2022 yilinda yapilan çalismalarin anlatildigi sunumlarin ardindan Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, degerlendirmelerde bulundu.

“Çocuklarimiz güvenli bir ortamda egitim-ögretim görürse gelecegimize de o kadar güvenle bakabiliriz”

Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, yaptigi degerlendirmede gelecegin teminati çocuklar açisindan düzenlenen toplantinin çok önemli oldugunu belirtti.

Öksüz, “Gençlerimiz, çocuklarimiz ne kadar güvenli bir ortamda egitim-ögretim görürse gelecegimize de o kadar güvenle bakabiliriz elbette. Egitim sektörü bir toplumun kalkinmasinda, gelismesinde elbette çok önemlidir. Biz de çok önemsiyoruz. Insana yapilan yatirimi her zaman ön planda, öncelikli olarak görüyoruz. Onun için hep birlikte, tüm kurumlar olarak bu konuda alinan tedbirlerde, yapilmasi gereken islerde sorumluluk sahibi olmali, üzerimize düseni yapmaliyiz. Egitim konusu, sadece Milli Egitim Müdürlüklerine, okul yöneticilerine birakilamaz. Tüm kurum ve kuruluslarimiz, velilerimiz, sivil toplum kuruluslarimiz, hepimiz bu konuda destekçi, yardimci olma rolünü en iyi sekilde yerine getirmeliyiz. 611 tane okulumuz, 60 binin üzerinde ögrencimiz var. 60 bin ögrenci sayisi, yaklasik 285 bin nüfusu olan sehrimiz için önemli bir rakamdir. Çocuklarimizin gelecegini bu toplantilarda çizmis oluyoruz bir anlamda. Onun için konunun ne kadar önemli oldugunu göstermesi açisindan elbette çok önemlidir” dedi.

“Okul servisleri sürekli denetlenecek”

2022-2023 egitim-ögretim yili ikinci döneminin 6 Subat Pazartesi günü baslayacagini, birinci dönemde alinan tedbirlerin ikinci dönemde daha da gelistirerek devam edecegini ifade eden Vali Türker Öksüz, “Okul servisleri konusu çok önemli. Biliyorsunuz geçtigimiz günlerde maalesef Arpaçay’da bir trafik kazasi oldu. Ögrencilerimizden biri maalesef hayatini kaybetti, yaralananlar oldu. Çok üzüldük. Çok sükür yaralananlarda bir hayati tehlike olmadi. Onun için servis tasimaciligini önemsememiz, denetimleri çok iyi yapmamiz lazim. Bu konuda hepimizin hassas olmasi gerekir. Emniyet kemerinden tutunuz diger almasi gereken bütün tedbirlere kadar. Her kesin bu konuda üzerine düseni yapmasi lazim. Kolluk güçlerimiz bu konuda denetim faaliyetlerini her zamankinden daha hassasiyetle yapmak durumundadir. Burada gerek il merkezimiz gerek ilçelerimiz, bütün arkadaslarimiz, kaymakamlarimiz, Emniyet-Jandarma teskilati ve okullarimiz, okul yönetimlerimiz, bu konuya hassasiyet göstermeliler. Çünkü can kayiplarini hiç istemiyoruz. Bundan sonra böyle bir olayi hiçbir sekilde yasamak istemiyoruz. Tabi bunda ilk yarida birtakim denetimler yapildi, denetim sayilarina ulasildi ama bizim bunu daha da yogunlastirmamiz lazim. Kaza olan bölgelerde risk analiz çalismasina devam etmemiz gerekir. Risk analizi çalismalarindan çikan sonuçlari çok iyi degerlendirmemiz gerekiyor” diye konustu.

“Akran zorbaligi, egitimdeki önemli hususlardan biridir”

Zaman zaman okullarda yasanan akran zorbaligi konusuna da deginen Öksüz, “Okullarimizda ya da okul disinda yasanan akran zorbaligi önemli hususlardan biridir. Zaman zaman medyaya da yansiyor. Biz çocuklarimiza bazi seyleri ögretememisiz henüz diye düsünüyorum. Bu konunun da önünü almak zorundayiz. Aksi takdirde yayginlasiyor, siddet egilimi güçleniyor. Çocuklarimizi bu konuda da egitmemiz lazim. Bizim Il Milli Egitim eylem planimizda, akran zorbaligina da yer verdik. Akran zorbaligina iliskin bazi çalismalar da yapacagiz. Bu tabi insana siddet, kadina siddet egilimlerini tabi ki önlemenin en önemli yollarindan birisi egitimdir. Gerek kadinlara gerek erkeklere, çocuklara, gençlere yönelik egitim faaliyetlerini daha da yogunlastirarak sürdürmek zorundayiz. Hedefimiz, sadece çocuklara okullarda matematik-tarih ögretmek degildir. Biz çocuklarimizi düzgün, dürüst, hosgörülü, merhametli, insan sevgisi en üst düzeyde olan insanlar olarak yetistirmek zorundayiz. Birbirimizin hakkina tecavüz eden, karsisindaki arkadasini, insani kardes olarak görmeyen, onu her türlü özgürlüge, hakka sahip insan olarak görmeyen nesiller yetistirmememiz lazim. Onun için hepimize düsen görev insanlarimizi, çocuklarimizi bu nitelikte yetistirmek olmalidir diye düsünüyorum” seklinde konustu.

“Hedefimiz güvenli okul, güvenli egitim ortami saglamak”

Hedefimiz güvenli okul, güvenli egitim ortami saglamak ve ikinci dönemde, ikinci yariyilda çocuklarimiz güvenli bir ortamda egitim ve ögretim faaliyetlerini sürdürmeleridir diyen Öksüz, özetle sunlari söyledi:

“Bunun için ikinci dönemde gayret etmeye, tedbir almaya, mevcut tedbirleri gözden geçirmeye, gerekiyorsa yeni tedbirler almaya devam edecegiz. Bu konuda bir koordinasyon içerisinde ilgili kurumlar çalismak durumundadir elbette. Uygun görünürlük anlayisi diye bir kavram var biliyorsunuz. Kolluk güçlerimiz bu tedbirlerde de görünür olmalilar diye düsünüyorum. Ben bunun önemli oldugunu düsünenlerdenim. Yani görünür olursak caydirici oluruz. Kolluk güçlerimizin varlik nedeni sadece suç isleyenlere karsi suç islendikten sonra müdahale etmek degildir. Varligi, suçun islenmesini önlemektir aslinda. Dogru olan da en etkili, en verimli olan da suç islenmeden önce görünürlügü hakim kilarak suç islemek isteyen kisileri bundan vazgeçirmek ya da buna tesebbüs etmek isteyenleri bundan caydirmaktir. Dolayisiyla uygun görünürlügü de saglayarak tedbirlerimizi titizlikle uygulamamiz gerekir diye düsünüyorum. 2022-2023 Egitim-Ögretim yilinin ikinci yarisinin hayirli ugurlu olmasini, güvenli bir ortamda insallah devam etmesini, herhangi bir kaza bela olmadan, hiçbir ögrencimizin, hiçbir ögretmenimizin hiçbir yöneticimizin sagligina, sihhatine bir sikinti gelmeden bu dönemi geçmesini temenni ediyorum. Hepinize tesekkür ediyorum. Bütün çalisanlarimiza güvenli okul, güvenli egitim ortami saglamaya dönük gayret eden bütün personelimize, yöneticilerimize huzurlarinizda tesekkür ediyorum.”

Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz’ün degerlendirmelerinin ardindan katilimcilara söz verilerek, talep ve sorunlarin dinlenmesinin ardindan toplanti sona erdi.

Halk Egitim Merkezi’nde Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz’ün baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya; kaymakamlar, Il Emniyet Müdürlügü, Il Jandarma Komutanligi, Il Milli Milli Egitim Müdürlügü ve Yesilay yetkilileri ile okul müdürleri ve okula aile birligi baskanlari katildi.

Kaynak: İHA