Afyonkarahisar'da Gençler Çini Ve Seramik Egitimi Aliyor

Afyonkarahisar Karahisar Gençlik Merkezi’nde gençlerin katilimi ile çini ve seramik egitimi düzenlendi. Gençlik Çalisani Muhammed Lokman Karademir tarafindan verilen uygulamali egitim sonucunda elde edilen ürünler gençlere hediye edilecek.

Afyonkarahisar'da Gençler Çini Ve Seramik Egitimi Aliyor
Afyonkarahisar Gençlik Merkezlerinde kültür ve sanat egitimleri gençlere ücretsiz verilmeye devam ediyor. Karahisar Gençlik Merkezi’nde birçok workshop programi düzenleniyor. Katilimcilarin el becerilerini gelistirebilecegi egitimler çini ve seramik üzerinde yapildi. Birçok liderin ve gencin katildigi egitim neticesinde olusturulan ürünler firinlanma asamasindan sonra katilimcilara hediye edilecek.

Gençlik Merkezi çalisani ve ayni zamanda Çini ve Seramik Egitmeni Muhammed Lokman Karademir, “Seramik çalismalarini egitim tarzinda yapmak istedik. Ortaokul, lise ve üniversite grubundan gençlerimize yönelik egitimler düzenlemekteyiz. Geleneksel el sanatlarimizdan birisi olan çini ve seramik sanatinin icrasini gönüllü gençlerimizle beraber burada yapiyoruz. Ara tatili firsat bilip bu egitimi düzenledik. Egitim neticesinde gençler, seramige dair her seyi soyut figürler, heykel, vazo, kalemlik, kupa ve taki yapmayi ögreniyor. Elde edilen ürünler firinlanma asamasindan sonra gençlerimize hediye ediliyor” dedi.

Öte yandan, programa katilan gençler el becerilerini gelistirdiklerini ve egitimlerin devam etmesi gerektigini belirtti.

Kaynak: İHA