Bilecik'te CHP'li Belediye Baskanlari Depremi Degerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Il Baskanliginda gerçeklestirilen toplantida, Bilecik ve Bozüyük belediyelerinin yani sira partinin deprem bölgesi için yaptigi çalismalar hakkinda açiklama yapildi.

Bilecik'te CHP'li Belediye Baskanlari Depremi Degerlendirdi
Il Baskanliginda yapilan toplantiya; Milletvekili Yasar Tüzün, Il Baskani Mehmet Metin Yasar, Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu, belediye baskan yardimcilari ve partililer katildi.

Depremde hayatini kaybedenler anisina bir dakikalik saygi durusunun ardindan baslayan toplantida Il Baskani Mehmet Metin Yasar, yapilan çalismalar yani sira depreme müdahalede yasanan eksiklik ve yanlisliklar hakkinda konustu.



"218 belediyemiz tarafindan 8 bin 63 araç ve 23 bin 064 personel bölgeye sevk edilmistir"

CHP Genel Merkezi tarafindan bölge halkina yardimlarin en hizli ve güvenli sekilde ulasmasini saglamak amaciyla Yardim Koordinasyon Baskani olarak seçilen Milletvekili Yasar Tüzün, de hem CHP’li belediyeler hem de genel merkez koordinasyonunda yapilan yardimlar hakkinda bilgi verdi. Yapilan yardimlarla magduriyetleri en aza indirmeye çalistiklarini kaydeden Milletvekili Tüzün, "218 belediyemiz tarafindan 8 bin 63 araç ve 23 bin 64 personel bölgeye sevk edilmistir. Araçlar arasinda tam teçhizatli arama kurtarma araçlari, is makineleri, transfer otobüsleri, itfaiye, saglik ve cenaze araçlari ile insani yardim malzemelerini tasiyan araçlar bölgeye gönderildi. Bunun disinda toplamda 6 bin 436 tir, 4 uçak, 6 gemi, 2 vapur ve 2 tren vagonu afet bölgesine gönderildi. Ayrica günlük 710 bin ögün kapasitelim 142 mobil mutfak, 760 bin kapasiteli 153 ikram araci, 140 bin ekmek kapasiteli 6 mobil firin bölgede hizmet yapti. Bununla birlikte 2 milyon 859 bin battaniye, 248 bin 752 isitici ve soba, 36 bin 715 çadir, 955 konteyner, bin 594 mobil tuvalet ve dus, 4 milyon 131 bin hijyen paketi ve 2 bin 25 adet de jeneratör deprem bölgesine gönderildi" dedi.



"Depremzedeler için bize destek veren tüm halkimiza çok tesekkür ediyorum’’

Konusmasinda Bileciklilere yaptigi yardimlar dolayisiyla tesekkür eden Baskan V. Subasi, ‘’Itfaiye ekiplerimizin Valilik ve AFAD koordinasyonu ile gidecekleri sehrin belirlenmesinin akabinde ekiplerimiz bölgeye hizlica intikal etti ve ayaklarinin tozu ile ilk saatlerden itibaren arama kurtarma çalismalarina basladi.

Ikinci ekibimizde ayi sekilde Valilik ve AFAD koordinasyonu ile çalisma yapacaklari bölge belirlenir belirlenmez hizlica deprem bölgesine intikal ederek arama kurtarma çalismalarina basladi.

Birçok yarali vatandasimizi enkaz alanindan kurtaran ekiplerimiz bölgede adindan basariyla söz ettirmeyi basarmistir. Sizlerin de huzurunda kendilerine bu zorlu göreve tereddütsüz bir sekilde gittikleri ve birçok vatandasimizi hayata bagladiklari için cani gönülden tesekkür etmek istiyorum’’dedi.



"Depremzedeler için çadir ve uyku tulumlari ürettik’’

Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, bölgeden gelen talepler çadir ve barinma üstüne yogunlasmaya basladigi anda çadir üretimine basladiklarini, 2 gün gibi kisa bir sürede toplam 120 adet çadir üretildigini anlatti. Baskan V. Subasi, konusmasina "Bilecik halki depremin ilk dakikalarindan itibaren evindeki ekmeginden çocugunun kiyafetlerine kadar birçok yardim malzemesini belediyemize ulastirmistir.’’ ifadesini kullanarak, su rakamsal bilgileri verdi:

7 bin 200 adet battaniye, 6 bin 63 adet bebek mamasi, bebek bezi ve bebek hijyen kolisi, 6 bin 10 adet gida kolisi, 6 bin 210 adet kiyafet kolisi, 4 bin 400 adet hijyen kolisi, 2 bin 950 paket su, 390 adet isitici, 120 adet çadir, 80 adet yatak, 76 arama kurtarma ve gönüllü personel, 9 tir odun ve yakacak, 5 hizmet araci, 4 adet konteynir, 1 adet seyyar ikram araci, 1 adet jeneratör teslim edildi.

Daha sonra söz alan Bozüyük Belediye Baskani Mehmet Talat Bakkalcioglu ise yaptiklari faaliyetleri rakamlar vererek açikladi.

Kaynak: İHA