Yozgat Belediyesi'nden Konteyner Seferberligi

Yozgat Belediyesi, Hatay’in Hassa ilçesinde yapacagi 92 yeni konteynerin yer planlamasina basladi.

Yozgat Belediyesi'nden Konteyner Seferberligi
Yozgat Belediyesi, asrin felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Hatay’in Hassa ilçesinde kurum ve kuruluslarla koordineli bir sekilde yapilacak olan konteynerlerin yer planlamasini hazirliyor.

Depremin ilk gününden itibaren is makineleri, personel, asevi, gida ve giysi yardimlarini bölgeye gönderen Yozgat Belediyesi, kurdugu çadir kentlerin yani sira simdi de kurulacak 92 konteynerin planlamasini yapiyor. Depremden etkilenen Hatay’in Hassa ilçesinin yeniden insa edilmesi için çalistiklarini belirten Yozgat Belediye Baskani Celal Köse, ilçeye belediye tarafindan kisa sürede 92 konteynerin kurularak bölgedeki vatandaslarin hizmetine sunulacagini söyledi.



Baskan Köse, daha önce kurulan çadir kentlerdeki alt yapi ve enerji çalismalarinin da belediye personelleri tarafindan araliksiz sürdügünü ifade etti.

Hassa ilçesinde belediye tarafindan kurulan asevinde 3 bin vatandasa hizmet verdiklerini de anlatan Baskan Köse, belediye meclis toplantisinda Hatay’in Hassa ilçesini kardes sehir olarak belirleyeceklerini de belirtti.

Kaynak: İHA