KMÜ Deprem Bölgesinde Asevi Kurdu

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) 6 Subat’ta meydana gelen deprem felaketinde zarar gören vatandaslar için Kahramanmaras’ta asevi kurdu.

KMÜ Deprem Bölgesinde Asevi Kurdu
Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi depremzede vatandaslara yönelik yardim faaliyetlerine devam ediyor. Karaman Valiligi koordinasyonunda gerçeklestirilen yardim çalismalari çerçevesinde KMÜ tarafindan Kahramanmaras’in Türkoglu Ilçesi’nde kurulan asevinde depremden zarar gören vatandaslarin günde iki ögün sicak yemek verilecek.

KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgali, Genel Sekreter Ahmet Tüfekci ile birlikte asevinin kuruldugu Kahramanmaras’in Türkoglu ilçesine gitti.

KMÜ’nün yardim faaliyetleri hakkinda bir açiklama yapan Rektör Gavgali, "6 Subat 2023 tarihinde ülke olarak zor bir sabaha uyandik. Ülkemiz tarihinin en büyük felaketini yasadi. Devlet ve millet olarak el ele verip bu afetten zarar gören vatandaslarimiz için hizli bir sekilde harekete geçtik. Yardim kampanyalari, bölgede ikamet eden ögrencilerimizin talep ve ihtiyaçlarinin karsilanmasi, deprem bölgesindeki vatandaslarimizin ilimize saglikli bir sekilde getirilmesi ve Karaman’a gelen depremzedelerin ihtiyaçlarinin karsilanmasi noktasinda birçok çalisma yaptik ve yapmaya devam ediyoruz. Bugün de Karamanmaras’in Türkoglu Ilçesi’ne valiligimiz koordinasyonunda bir asevi kurduk. Bu asevinde vatandaslarimiza günde iki ögün yemek verecegiz. Allah’in izni, devletimizin büyüklügü ve milletimizin gayretleri ile bu zor günleri hep birlikte atlatacagiz, yaralarimizi birlikte saracagiz” dedi.

Kaynak: İHA