Deniz Biyoloji Müzesi'ndeki Baliklar Yenilenecek
Antalya Büyüksehir Belediyesi Deniz Biyoloji Müzesi’nde sergilenme özelligini kaybeden yaygin balik türlerinin degisimi yapilarak yenilenecek.

"Türler incelendi tespit edildi"
Akdeniz’in su alti yasaminda yerli ve yabanci ziyaretçileri yolculuga çikan Deniz Biyolojisi Müzesi’nde yasak olmayan türlerin degisimi için çalisma baslatildi. Antalya Büyüksehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi arasinda yürütülecek proje bünyesinde müzede yer alan ama sergilenme özelligini kaybeden baliklarin degisimi yapilacak. Bu çerçevede müzede inceleme çalismasi yapildi.
"Avlanmasi yasak türleri hariç"
Deniz kenti olan Antalya için Deniz Biyoloji Müzesi’nin deniz canlilarin tanitimi ve korunmasi açisindan önemli bir yer oldugunu söyleyen Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Ögretim Üyesi Mehmet Gökoglu, “Müzede bulunan baliklarin yillar içinde rengini kaybetmesi sonucunda sergilenme özelligini kaybetmis. Bu çerçevede üniversite olarak biz de türlerin degisim için Antalya Büyüksehir Belediyesi ile ortak bir çalisma yapacagiz. Nesli tükenme tehlikesinde olan ve yasak türler haricinde, özellikle köpekbaligi ve vatoz gibi kikirdakli baliklar haricindeki türler yenilenecek. Bu degisim sirasinda nesli azalmakta olan hiçbir kikirdakli baligi yakalayip müzeye getirmeyecegiz. Gerçeklestirilecek çalisma ile müze, balik türleri açisindan zenginlestirilmis olacak. Vatandaslar da merak ettikleri baliklari yakindan inceleyebilecek” diye konustu.
