Kurtulus Etkinlikleri Yukari Kirzi Köyünde Son Buldu

Kutlama programi çerçevesinde, Ermeni mezalimi sirasinda Yukari Kirzi köyünde namuslarini korumak için bebekleriyle birlikte 40 metrelik su kuyularina atlayarak sehit olan kadinlarin onuruna yapilan ’Sehit Kadinlar Iffet Aniti’na’ gidildi.

Kurtulus Etkinlikleri Yukari Kirzi Köyünde Son Buldu
Burada Aydintepe Kaymakami Kerem Yenigün, Vali Epcim ve protokol üyelerine, Kirzi köyünde gün yüzüne çikarilan kuyularla ilgili bilgi verdi.

Vali Epcim, iffet anitinda yaptigi konusmada, Yukari Kirzi köyünde halk arasinda "Ermeni mezalimi" olarak anilan aci olaylarin yasandigini söyledi.



Bu olaylar sirasinda birçok Türk kadininin onur ve serefleri için kendilerini su kuyularina attigini belirten Epcim, sunlari kaydetti:

"Biz de bugün burada onlari hayirla, rahmetle yad etmek için toplandik. Hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz. Devletimizin, milletimizin bekasi için verilen geçmisteki bütün mücadeleyi, sehitlerimizi aniyoruz. Ayrica ülkemizin su anda yasadigi deprem felaketi ve sonrasinda yasananlardan dolayi sehit olan afetzedelerimizi rahmetle aniyoruz. Yaralilarimiza da acil sifalar diliyoruz."
Kaynak: İHA