Enkazdan Çikan Kizina 18 Gün Sonra Kavusan Anne Gözyaslarina Boguldu

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Hatay’da, enkazdan 5. günde kurtarilan küçük Irem, Isparta’da tedavi gören annesiyle kavusmasinda duygusal anlar yasandi.

Enkazdan Çikan Kizina 18 Gün Sonra Kavusan Anne Gözyaslarina Boguldu
Kahramanmaras merkezli 11 ilde etkili olan depreme Hatay’in Belen ilçesi Sarimazi Mahallesi’ndeki apartmanda yakalanan 27 yasindaki Halime Bagriaçik, enkazdan ilk günde kurtarildi. Genç kadin, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi altina alindi. Sol kolunu kaybeden Bagriaçik, 7 yasindaki kizi Irem Bagriaçik’in Hatay’da kaldigini belirterek yetkililerden yardim istedi. Annenin çagrisini Isparta Belediye Baskani Sükrü Basdegirmen yanitsiz birakmadi. Depremin 5. gününde kurtarilan ve Adana Sehir Hastanesinde tedavi altina alinarak bir bacagini kaybeden 7 yasindaki kizi Irem ile annesini Isparta’da kavusturdu. Kavusmada duygu dolu anlar yasandi.

Kizina kavusmak için Sükrü Basdegirmen ve esinin çok ugrastigini belirten anne Bagriaçik, "Depremin ilk gününden beri kizimi göremedim. Sag olsun Sadiye Hanim yogun bakimda ziyaretime geldi. Evladimi görmek istedigimi söyledim. Ellerinden geleni yaptilar. Çocugun tedavisi varmis biraz zaman aldi. Tedavi bittigi gibi de Allah’a sükürler olsun geldi çocugum. Hakkinizi ödeyemem. Kizima kavusturdunuz Allah razi olsun" dedi.



"Irem çok mutluydu"

Küçük Irem’in annesi ile kavusma sürecini anlatan Basdegirmen, "Hatay Iskenderun’dayken esim aradi, Irem’in getirilmesini istedi. Burada anne ve kizimiz Irem bu depremdeki hadiselerden dolayi ayagi agir bir kolonun altinda kalmis orada tedavisi devam ediyordu. Annesinin de burada gördügü bir tedavi vardi. Ikisi ayri ayri yerlerdeydi. Esim Halime hanimin yaninda bende orada Irem’in yanindaydim. Uzun mücadeleler sonucunda kavusmayi sagladik. Irem annesine kavusacagi için çok mutluydu. Insallah bundan sonra daha güzel günleri hep beraber yasayacagiz" seklinde konustu.



"2 çocugunu, anne ve babasini kaybetmis"

Deprem aninda yasadiklarini anlatan küçük Irem, "Dolabin altinda kaldim, dedemde üstüme yatmis annemin de dolapta eli kaldi” dedi.

Öte yandan Halime Bagriaçik’in depremde 10 aylik kizi Selma Nur’u ve 5 yasindaki kizi Inci’yi, annesini ve babasini kaybettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA